Ghid de conversatie italian-roman

Ghid de conversatie italian-roman - Adriana Lazarescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhid de conversatie italian-roman
Comanda acum "Ghid de conversatie italian-roman - Adriana Lazarescu" de pe libraria ishop la pretul de 15,53 lei
Descriere carte:
Daca atunci cand vine vorba de italiana, noi, romanii, suntem tentati sa pretindem "c-o stim" (ceea ce, in realitate, fara o mobilizare anume, n-ar insemna decat "c-am intelege-o" cel mai bine dintre celelalte limbi ale lumii), ganditi-va la surpriza, placuta chiar, care-l asteapta pe turistul/omul de afaceri italian, care ar descinde in Romania si ar "ciuli" putin urechea la ceea ce graiesc autohtonii. E cert ca, fiindu-i romana italienei cea mai apropiata "sora latina", sentimentul descris mai inainte, "pe romani", l-ar incerca si pe italianul pomenit si asa, deodata, parca i-ar mai pieri din crisparea de care se simtea coplesit pasind printre noi. Si cum, dupa 1989 cel putin, tot mai multi "talieni" au inceput sa ne viziteze tara - cum ziceam, in excursie pur si simplu sau cu afaceri, ceea ce l-ar obliga la mai multe intrari si iesiri din/in Romania, chiar sederi de mai lunga durata decat un simplu sejur -, "Ghidul de conversatie italian-roman" se prefigureaza drept insotitorul cel mai potrivit pentru oricare dintre "peninsularii" ("pentru toti") care si-ar pune in gand sa ne cunoasca oamenii si meleagurile. Volumul alcatuit de Adriana Lazarescu - autoare de ghiduri si manuale de limba italiana si reputata traducatoare din literatura italiana (Gabriele D'Annunzio, Luigi Pirandello, Alessandro Manzoni, Alberto Moravia, Edmondo di Amicis) -, pandant al "Ghidului de conversatie roman-italian pentru toti", de ajutor mai cu seama vizitatorului italian in Romania, dar, la o adica, si celui roman in Italia, acopera bine "intinsul" situatiilor conversationale in care s-ar "trezi antrenat" orice italian ("sectiunea I"), punandu-i la dispozitie, in "sectiunea a II-a" a ghidului, si o sinteza de "fonetica" si "morfologie" a limbii romane, stimulent, poate, pentru aprofundari ulterioare.

Generalitati;

Studii/Meserii;

Calatorii/Mijloace de transport;

Birou de schimb/Banca/Valuta/Pasaport/Nationalitate;

Hotel; Restaurant;

Targuieli zilnice;

Cumparaturi;

Coafor; Boli/La medic;

Timpul; Orase/Vizite turistice;

Spectacole/Distractii;

Sport/Turism;

Posta/Telegraf/Telefon;

Proverbe/Moduri de exprimare;

Notiuni de fonetica si de morfologie romana.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghid de conversatie italian-roman
Cartea Ghid de conversatie italian-roman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghid de conversatie italian-roman - Adriana Lazarescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ghid de conversatie roman-englez - Alina-Antoanela Craciun-Stefaniu, Radu Lupuleasa Urmatoarea carte recomandata din categoria Ghiduri de conversatie
Alina-Antoanela Craciun-Stefaniu, Rad...
15,68 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Ghiduri de conversatieCarti recomandate din categoria Ghiduri de conversatie