Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah

Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah - Andrei Codrescu
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGhid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah
Comanda acum "Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah - Andrei Codrescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Acest ghid are menirea de a indruma fiintele postumane cum sa duca o viata dada. Nu este recomandabil, niciodata nu a fost, sa duci o viata dada.

Ghid dada pentru postumani este un manual nepractic pentru un trai practic in aceasta lume postumana in care traim ? totul descris prin examinarea unei imaginare partide de sah, jucata in 1916 intre Tristan Tzara, babacul dadaismului, si V.I. Lenin, babacul comunismului.   Aceasta partida epica la Cafe de la Terasse din Z?rich ? o batalie intre viziunile radicale ale artei si ale revolutiei ideologice ? a durat un secol si s-ar putea sa se joace inca, desi comunismul pare sa fi murit, iar dadaismul este mai puternic ca oricand.   Poetul si viitorul ucigas in masa se infrunta deasupra tablei de sah, dar niciunul nu-si da seama ca miza jocului este lumea intreaga.   Luand partida ca o metafora a celor doi poli ai gandirii, politicii si vietii din secolele XX si XXI, Andrei Codrescu   a creat un ghid dada despre dadaism si despre ce ne poate el invata pentru a supravietui prezentului si viitorului nostru ultraconectate. In aceasta carte, dadaistii   Duchamp, Ball si von Freitag-Loringhoven si comunistii Trotki, Radek si Zinoviev apar live in compania unor incarnari mai tarzii precum William Burroughs, Allen Ginsberg, Gilles Deleuze si Newt Gingrich. Cartea este construita, in limba engleza, in ordine alfabetica, pentru a usura cautarea, dar si dintr-o nostalgie pentru ordine. Versiunea romana sparge aceasta ordine, in cea mai buna traditie dada, fidela naturii sale si demonstrand ca nicio ordine nu este imuabila. Termenii dictionarului numara expresii precum ?eros (femei)?, ?internet(uri)? si ?razboi?. In intregul sau, este scris cu convingerea ferma ca ?fiintele postumane care marginesc drumul spre viitor (care se pare ca totusi exista, desi dada este impotriva lui) au nevoie de alinarea oferita de energia primara si bruta oferita de dada si de izvoarele ei inumane?.

ANDREI CODRESCU s-a nascut in Romania, la Sibiu, iar actualmente traieste in Statele Unite ale Americii, la New Orleans. Editeaza Exquisite Corpse: a Journal of Letters & Life (www.corpse.org) , detine o cronica culturala la National Public Radio si e Professor Emeritus de literatura engleza si comparata la Louisiana State University. Cele mai recente carti ale sale sunt Ghid dada pentru postumani (2009), New Orleans, Mon Amour: Twenty Years of Writing from the City (2006), Miracol si Catastrofa (2006) si Submarinul Iertat , un poem in colaborare cu Ruxandra Cesereanu, scris direct in limba romana (2007). In seria de autor Andrei Codrescu la Curtea Veche Publishing au aparut Gaura din steag (2008) si Prof pe drum (2008), in traducerea Ioanei Avadani. Poet, romancier si eseist, printre scrierile sale din ultimii ani se numara romanele The Blood Countess (1995), Messiah (1999), Casanova in Bohemia (2002), Wakefield (2004), volumele de poezie it was today: new poems (2009), Alien Candor: Selected Poems, 1970-2000 , si colectiile de eseuri si reportaj The Hole in the Flag: An Exile?s Tale of Return and Revolution (1992), Ay, Cuba! A Socio-Erotic Journey (1997), Hail, Babylon: Looking for the American City (1998). Opera sa a fost tradusa in mai multe limbi, autorul fiind distins cu premiul National Endowment for the Arts pentru poezie si activitate editoriala, Peabody Award, Premiul Ovidiu, Premiul Romania Radio Cultural (pentru Submarinul Iertat , in colaborare cu Ruxandra Cesereanu), Premiul pentru Literatura al Fundatiei Culturale Romane, Premiul pentru Libertatea de Expresie, decernat de ACLU (American Civil Liberties Union).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah
Cartea Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ghid dada pentru postumani - Tzara si Lenin joaca sah - Andrei Codrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Taitei chinezesti - Ma Jian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ma Jian
19,00 lei
Scrisuri - I (1971-1989) - Paul Goma Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Paul Goma
33,25 lei
Noaptea sacra - Tahar Ben Jelloun Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tahar Ben Jelloun
29,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala