Genealogia moralei

Genealogia moralei - Nietzsche Friedrich
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGenealogia moralei
Comanda acum "Genealogia moralei - Nietzsche Friedrich" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Mistuit de flacarile unui foc mocnit in interior, Nietzsche scrie Genealogia moralei ca pe o exorcizare de zeii moralei traditionale. Glorificarea instinctelor de mila, abnegatie ori sacrificiu de sine i se pare sublima, dar de un sublim aducator de moarte. Numai intr-o epoca ce se apropie de sfarsit, cand omul nu mai are forta sa traiasca plenar, ci schilodit, ca un creier, ca un stomac ori ca o ureche, morala poate ajunge sa propovaduiasca negarea vietii. Or Nietzsche slaveste viata si elogiaza forta celui care si-o poate asuma, care intelege s-o implineasca, iar nu s-o nege. Daca sub masca imuabilitatii ceea ce era pana acum bun adaposteste devenirea sa, ba, mai mult, ascunde, ca pe o otrava, transformarea in inversul sau, e nevoie de o critica a valorilor traditionale ale moralei, ba chiar de o critica a moralei ca atare. Probabil ca tocmai prin demascarea chipului prezent al moralei se poate ajunge la reconfigurarea ei. Si totusi opera lui Nietzsche nu claseaza problema moralei prin aceea ca o asaza pe cea din urma pe un temei nou. Urmarind demersul sau radical si acid, nu poti totusi sa nu te intrebi daca reconfigurarea moralei chiar ajunge astfel eliberata de orice rest de otrava.?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Genealogia moralei
Cartea Genealogia moralei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Genealogia moralei - Nietzsche Friedrich" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre, despre, despre... - Mariana Sora Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Mariana Sora
0,00 lei
Zari si etape - Blaga Lucian Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Blaga Lucian
0,00 lei
Saturn si melancolia. Studii de filosofie a naturii, religie si arta - Raymond Klibansky, Erwin Panofsky, Fritz Saxl Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Raymond Klibansky, Erwin Panofsky, Fr...
29,93 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie