Gen si interese politice. Teorii si practici

Gen si interese politice. Teorii si practici - Oana Baluta, Alina Dragolea, Alice Iancu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGen si interese politice. Teorii si practici
Comanda acum "Gen si interese politice. Teorii si practici - Oana Baluta, Alina Dragolea, Alice Iancu" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Cuvint inainte de Mihaela Miroiu „Ce vor cetatenii de la politici? In ce mod gindesc ei alocarea bunurilor publice? De la cine si cum ar lua impozite daca ar decide acest lucru? Este relevant ca cetatenii sint femei sau barbati? Marile nemultumiri ale locuitorilor acestei tari se leaga de cele mai subfinantate dintre domeniile de interes public: sanatatea, educatia, protectia sociala, infrastructura civilizatoare. Cum in aceste domenii se practica, prin decizie politica, cea mai joasa salarizare dintre toate domeniile bugetare, femeile cistiga putin, chiar daca au profesii superior calificate. Ele sint condamnate la saracie si dependenta nu fiindca stau degeaba, nu lucreaza si nu studiaza, ci fiindca politica tuturor guvernarilor a fost construita astfel incit banii publici sa nu fie alocati sau sa fie foarte putini exact pentru munca de crestere, educare si ingrijire. In acest volum, autoarele si-au propus sa prezinte instrumentele teoretice care stau la baza analizei de gen a intereselor politice si sa le aplice in citeva cazuri, in viata cotidiana, pe piata muncii sau in studierea excluziunii sociale.” (Mihaela Miroiu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gen si interese politice. Teorii si practici
Cartea Gen si interese politice. Teorii si practici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gen si interese politice. Teorii si practici - Oana Baluta, Alina Dragolea, Alice Iancu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Secte criminale - Traian Tandin Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Traian Tandin
33,25 lei
Romania abtibild - Cristian Tudor Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Cristian Tudor Popescu
7,51 lei
Lupta de clasa - Raymond Aron Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Raymond Aron
14,72 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica