Gandhi vol 2

Gandhi vol 2 - Jose Freches
Pret: 28,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGandhi vol 2
Comanda acum "Gandhi vol 2 - Jose Freches" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:
1915. Gandhi s-a intors in India, dupa 10 ani indelungati pe care i-a petrecut departe de tara natala. Singur sau aproape singur, avand drept unica arma forta spiritului, se ridica impotriva Imperiului britanic cerand libertate si demnitate pentru poporul indian.

In timp ce parcurge neobosit regiunile cele mai sarace, barbatul imbracat in panza alba predica prin nonviolenta in fata legilor injuste ale opresorilor, dragostea fata de aproape si toleranta, pentru a-si linisti poporul care se afla in pragul razboiului civil. Isi castiga astfel numele mahatma, marele suflet.

Urmat de sute de mii de discipoli, Gandhi lupta fara incetare. Este aruncat in inchisoare, vede moartea cu ochii din cauza posturilor lui repetate si reuseste sa scape de atentatele care il vizeaza. Insa toate acestea nu sunt suficiente pentru a-l face sa renunte.

Delhi, 30 ianuarie 1948, ora 17:09. Se aud trei focuri de arma. Mahatma se prabuseste. India este orfana. Dar datorita lui Gandhi, datorita hotararii sale de nezdruncinat, lacrimile pe care le varsa poporul lui sunt lacrimile unui popor liber.

Jose Freches ne introduce in istoria fascinanta a parintelui natiunii indiene. O biografie magistrala.

 E mult timp de cand l-am descoperit pe Gandhi. Este un personaj exceptional. O icoana a vremurilor noastre. Un model pentru toate generatiile. Intr-o anumita masura el reprezinta India, unul dintre uriasii de azi si mai ales de maine.Ceea ce m-a pasionat a fost sa incerc sa inteleg psihologia profunda si foarte particulara a lui Gandhi. -   Jose Freches despre Gandhi

Seria Gandhi cuprinde 2 volume:

I: Sunt un soldat al pacii

II: Si India va fi libera!

Licentiat in istoria artei si expert in istorie, Jose Freches a avut diverse functii in domeniile comunicarii si audiovizualului, astazi reprezentand imaginea unei agentii pariziene de comunicare si conducand in acelasi timp o galerie de arta si antichitati.

In Romania este cunoscut indeosebi prin bestsellerurile sale Imparateasa matasii (Editura Allfa, 2006), Discul de jad (Editura Allfa, 2007) si Imperiul lacrimilor (Editura Allfa, 2009).

n domeniile comunicarii si audiovizualului, astazi reprezentand imaginea unei agentii pariziene de comunicare si conducand in acelasi timp o galerie de arta si antichitati.

In Romania este cunoscut indeosebi prin bestsellerurile sale Imparateasa matasii (Editura Allfa, 2006), Discul de jad (Editura Allfa, 2007) si Imperiul lacrimilor (Editura Allfa, 2009).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gandhi vol 2
Cartea Gandhi vol 2 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gandhi vol 2 - Jose Freches" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Poetul rebel. Viata lui Shelley - Andre Maurois Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andre Maurois
12,16 lei
Ioan Petru Culianu. Omul si opera - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Paul Stewart, Chriss Riddell
31,25 lei
Cabana memoriei - Tony Judt Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Tony Judt
18,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica