CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX

CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX - DOGARU, St. Constantin
Pret: 11,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX
Comanda acum "CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX - DOGARU, St. Constantin" de pe libraria ishop la pretul de 11,40 lei
Descriere carte:
Pr. Constantin Stan Dogaru (n. 1954) a publicat pana acum trei carti: Fiinta la raspantiile limbajului (2000) ? un tratat despre cunoasterea revelatorie; Capete apocrife (2004) ? un jurnal de experiente duhovnicesti, culturale si umane, ridicate la putere. In 2005, a publicat volumul Palimpsest, reflectii si dialoguri poematice dedicate unor oameni esentiali pentru viata si devenirea sa.
In 1984, Constantin St. Dogaru, pe atunci preot intr-un satuc din Prahova, il cauta pe filosoful de la Paltinis, urca muntele si ramane o vreme langa magistrul sau, mitul Noica. Tanarul preot are vocatie autentica de ucenic. Acea ucenicie patimita frumos, gata de mucenicie. Il frecventeaza pe Noica patru ani, pana in decembrie 1987, adica pana la moartea marelui om.
Intre preot si filosof s-a creat o relatie speciala. Este un pic diferita de relatia maestru-discipol pe care Noica a avut-o cu tineri literati, filosofi sau simpli admiratori. Noica insusi realizeaza ca i s-a oferit ocazia unei relatii aparte, propice evaluarii intalnirii filosofiei cu teologia.
?Sunteti filosof crestin?? intreaba preotul. Noica raspunde: ?Sunt filosof pur si simplu, dar recunosc ca teologia a fost umbra sau ingerul din spatele meu?.
Constantin St. Dogaru pastreaza mereu o sfiala mirata, ca in fraza de situare: ?Noica... la care un biet popa de tara... a avut curajul sa urce?. Preotul urca asadar cu smerenie la Olimpul Noica. Smerenia preotului face sa rodeasca, sau potenteaza, smerenia filosofului in fata vastitatii misticii. Noica zicea: ?Numai dintr-un singur punct exterior filosofiei poti ajunge la filosofie: de la teologie?.
Vasile ANDRU

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX
Cartea CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "CONSTANTIN NOICA IN AMINTIRILE UNUI PREOT ORTODOX - DOGARU, St. Constantin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O suta de zile cu Monica Lovinescu - Doina Jela Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Doina Jela
25,89 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica