GALATEEA

GALATEEA - CERVANTES, Miguel de
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGALATEEA
Comanda acum "GALATEEA - CERVANTES, Miguel de" de pe libraria ishop la pretul de 37,05 lei
Descriere carte:
?Cand Cervantes a pus prima oara mana pe pana, in locul spadei pe care n-o mai putea manui, a compus Galateea, o admirabila si ampla compozitie, plina de muzica vesnica a fanteziei si a iubirii, cel mai delicat si mai fermecator dintre romane [?] in ea, fugind, jocul vietii omenesti se ordoneaza cu arta simpla si delicata simetrie intr-o frumoasa urzeala maiastra de muzica vesnica si gingasa nostalgie. Este cununa de flori a nevinovatiei si a primei tinereti inca sfielnice.?
Friedrich SCHLEGEL
?Galateea, romanul de debut, iriga intreaga creatie cervantina ulterioara ca o argintie panza acvatica, intunecata pe-alocuri de presimtiri tragice, si-n oglinda launtrica a apelor ei limpezi se reflecta atat masivul epic central, inaltat ca un munte transparent, al celor doua opere, Don Quijote si Nuvele exemplare, urmate de postumul Persiles, cat si colinele bariolate, dar mai putin frecventate, ale unei productii dramatice deloc neglijabile. Desi multa vreme minimalizata de critici, Galateea e totusi prologul muzical entuziast si epilogul testamentar nostalgic al intregii creatii cervantine.?
Sorin MARCULESCU

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre GALATEEA
Cartea GALATEEA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "GALATEEA - CERVANTES, Miguel de" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Portretul lui Dorian Gray  - Oscar Wilde Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Oscar Wilde
16,62 lei
VIATA LA TARA - Zamfirescu, Duiliu (EX) Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Zamfirescu, Duiliu (EX)
11,40 lei
Duelul  - Alexandr Kuprin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Alexandr Kuprin
28,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica