Fundamentele pedagogiei

Fundamentele pedagogiei - Sorin Cristea
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFundamentele pedagogiei
  • Autor: Sorin Cristea
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Collegium. Stiintele Educatiei
  • Categoria: Pedagogie
  • ISBN: 978-973-46-1562-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 400
  • Format carte: 160 x 235
Comanda acum "Fundamentele pedagogiei - Sorin Cristea" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Prin cele trei sectiuni ale sale, volumul reprezinta o introducere in pedagogia generala si acopera o zona semnificativa din teoria curriculumului (curriculumul tratat ca paradigma, mod de abordare a teoriei pedagogice), avind deschidere catre teoria instruirii si a evaluarii. Prima parte analizeaza statutul epistemologic al pedagogiei ca stiinta socioumana specializata in studiul educatiei, in timp ce a doua sectiune defineste si discuta, din perspectiva paradigmei curriculumului, conceptele pedagogice fundamentale, aflate la baza demersului epistemic al tuturor stiintelor educatiei. Ultima parte analizeaza directiile principale de evolutie a educatiei: educatia permanenta, autoeducatia si valorificarea deplina a educabilitatii. Fundamentele pedagogiei constituie o lectura utila pentru practicienii si specialistii in stiintele educatiei, precum si pentru studentii de la facultatile de profil.  

Cuprins: Perspective de analiza a pedagogiei ca stiinta ? Specificul pedagogiei ca stiinta socioumana ? Evolutia pedagogiei. De la pedagogie la stiintele educatiei ? Pedagogia postmoderna ? Definirea si analiza conceptului pedagogic de educatie ? Finalitatile educatiei ? Continuturile generale ale educatiei ? ?Noile educatii? ? continuturi particulare ale educatiei ? Formele generale ale educatiei ? Contextul in care se realizeaza educatia ? Managementul sistemului de invatamint ? Evolutia educatiei din perspectiva paradigmei curriculumului

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fundamentele pedagogiei
Cartea Fundamentele pedagogiei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fundamentele pedagogiei - Sorin Cristea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Teoria si metodologia instruirii - Cojocariu Venera Mihaela Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Cojocariu Venera Mihaela
14,25 lei
Managementul Clasei  - Conf. Univ. Dr. Emil Stan Urmatoarea carte recomandata din categoria Pedagogie
Conf. Univ. Dr. Emil Stan
11,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PedagogieCarti recomandate din categoria Pedagogie