Frumusete si intristare

Frumusete si intristare - Yasunari Kawabata
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFrumusete si intristare
Comanda acum "Frumusete si intristare - Yasunari Kawabata" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
La inceput a fost dragostea: frumusetea intalnind frumusete. O poveste oarecare, cu o fata indragostita de un scriitor casatorit. Apoi, cand frumusetea se transforma in intristare, dragostea nu mai e ca oricare alta: devine carte, devine tablou. Romanul frumusetii si tristetii lui se numeste O fata de saisprezece ani . Tabloul ei se numeste Suirea la cer a unui copil . Cand tanara de saisprezece ani ajunge o pictorita cunoscuta, de patruzeci de ani, are loc revederea: tristetea intalnind tristete, in zvonul clopotelor de Anul Nou. Atunci apare, de langa ea, o fata razbunatoare, poate trista sau poate doar frumoasa, care schimba povestea. La sfarsit, dragostea s-a transformat pe neobservate din frumusete care intristeaza in tristete care infrumuseteaza. De aici stralucirea lacrimilor din ultima fraza.

Yasunari Kawabata s-a nascut la Osaka, in 1899. In 1924 a absolvit Universitatea Imperiala din Tokio. A debutat in 1925, si doi ani mai tarziu a devenit cunoscut prin nuvela Izu no odoriko / ( Dansatoarea din Izu ), iar in 1948 si-a castigat definitiv notorietatea cu romanul Yukiguni / ( Tara zapezilor ).
Este primul scriitor japonez care primeste Premiul Nobel, motivatia juriului fiind ?maiestria lui literara, care exprima cu mare sensibilitate esenta spiritului japonez?. S-a sinucis in aprilie 1972, la doi ani dupa moartea prietenului sau, scriitorul Yukio Mishima. Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara Meijin (1954)/ ( Maestrul de go , - Humanitas Fiction, 2007), Sembazuru (1952)/ ( O mie de cocori - Humanitas, 2000), Yama no oto (1954)/ ( Vuietul muntelui - Humanitas, 2000), Koto (1962) si Utsukushisa to kanashimi to / (1964) Frumusete si intristare - Humanitas, 2000).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Frumusete si intristare
Cartea Frumusete si intristare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Frumusete si intristare - Yasunari Kawabata" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cu sange rece - Truman Capote Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Truman Capote
19,67 lei
Doamna in giulgiu - Bram Stoker Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bram Stoker
18,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala