Intermitentele mortii

Intermitentele mortii - Jose Saramago
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIntermitentele mortii
  • Autor: Jose Saramago
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor "jose Saramago"
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1321-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 312
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Intermitentele mortii - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Intermitentele mortii este un roman ce are in centru perplexitatea umana in fata uneia dintre realitatile inevitabile ale existentei. Intr-o tara al carei nume nu este mentionat, se intimpla ceva ce nu s-a mai pomenit de la inceputul lumii: moartea decide sa-si suspende activitatea. Din acel moment, destinul oamenilor pare a fi sa traiasca vesnic. Dupa o scurta perioada de euforie, lumea se cufunda insa in  haos si disperare si incepe sa caute diferite moduri de a convinge moartea sa-si reintre in drepturi, in urma presiunilor din partea bisericii, a familiilor ingrozite de batrinii ce insista sa faca umbra pamintului, a sinucigasilor si a companiilor de pompe funebre.  

?Desi, in realitate, faptul nu se include printre datele verificabile ale experientei senzoriale umane, am fost obisnuiti sa credem, inca de copii, ca dumnezeu si moartea, aceste doua entitati supreme, se afla pretutindeni in acelasi timp, adica sint omniprezente... In realitate, insa, este foarte posibil ca, atunci cind ne gindim la asta, si poate inca si mai mult cind o exprimam, luind in considerare usurinta cu care obisnuiesc cuvintele sa ne iasa din gura, sa nu avem o constiinta clara a ceea ce ar putea insemna.? (Jose Saramago)  
? Intermitentele mortii nu este numai o eleganta fabula moderna, o satira necrutatoare a mecanismelor politicii si o profunda meditatie filozofica, ci si o emotionanta poveste de dragoste. Iar povestile de dragoste urmaresc, de regula, sa afle ce-i aduce pe indragostiti impreuna si, prin extensie, in ce consta umanitatea noastra. Raspunsul lor circular, tautologic este ca dragostea ne face umani. Dar, desi in romanul de fata dragostea joaca si ea un rol in metamorfoza mortii, aceasta din urma descopera ca secretul muritorilor este cu totul altul. Dupa cum ne sugereaza Saramago la finalul minunatei sale carti, o moarte care doarme nu mai este moarte.? ( The Observer )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Intermitentele mortii
Cartea Intermitentele mortii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Intermitentele mortii - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ucide arbitrul! - Fratii Presniakov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Fratii Presniakov
18,90 lei
Mostenirea lui Arne - Lenz Siegfried Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lenz Siegfried
7,50 lei
Primul intre egali - Jeffrey Archer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jeffrey Archer
28,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala