Fraier de Bucuresti

Fraier de Bucuresti - Florin Iaru
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFraier de Bucuresti
Comanda acum "Fraier de Bucuresti - Florin Iaru" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
"Daca doriti sa revedeti trecutul, intr-o noua prezentare!" ? acesta ar putea fi un motto nimerit pentru volumul de povestiri scrise si publicate sapataminal pe parcursul ultimilor ani de Florin Iaru, reunite acum sub titlul Fraier de Bucuresti.  Textele penduleaza intre orasul cufundat in bezna din anii comunismului si Capitala (cu majuscula) cuprinsa de fiorul capitalismului (cu minuscula). Viata literara sau intim urbana, viata de somer sau de gazetar in libertate (si cu carte de munca)...  

"Verva si tandretea strins impletite in versurile lui Florin Iaru se regasesc intacte in prozele scurte ? foarte scurte! ? pe care poetul a inceput sa le scrie de aproape un deceniu (din 2004, mai exact). Memorialistic in mare parte din Povestirile din Bucuresti (care pot fi citite in aceasta carte), fantazind liber in Povestile neterminate (publicate deocamdata doar in foileton, in revista 24 FUN, din 2009 incoace), el isi deapana istorioarele parca grabit, parca nepasator, de parca nici n-ar fi mare lucru de spus, doar nu sint decit scene marunte, decupate din fluxul cotidian. Da!, dar nu e nevoie de mult timp pentru ca ritmul alert al acestor miniaturi narative sa ne captiveze, iar vocea care le rosteste stie sa presare deasupra lor exact atitea ?ingrediente? ? sare, piper si alte mirodenii compozitionale si stilistice ? incit din cele citeva zeci de rinduri ale fiecarei piese sa iasa cite o minunatie de ?scena de viata?, din acelea pe care marea literatura ni le ofera spre a ne ajuta sa intelegem sensurile cele mai profunde ale existentei noastre. Incintatoare, de un comic adesea debordant, de multe ori induiosatoare, intotdeauna tusante intr-un fel ori intr-altul, cind si cind de-a dreptul tulburatoare, micile proze ale lui Florin Iaru asta sint: literatura mare..." (Ion Bogdan Lefter) 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fraier de Bucuresti
Cartea Fraier de Bucuresti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fraier de Bucuresti - Florin Iaru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bestiar - Julio Cortazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Julio Cortazar
21,80 lei
Lukandu si alte povestiri - Edward Lucas White Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Edward Lucas White
16,62 lei
Povestiri din Canterbury (2 vol.) - Geoffrey Chaucer Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Geoffrey Chaucer
6,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri