Filiera Bellarosa si alte povestiri

Filiera Bellarosa si alte povestiri - Saul Bellow
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiliera Bellarosa si alte povestiri
  • Autor: Saul Bellow
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Saul Bellow?
  • Categoria: Nuvele si povestiri
  • ISBN: 978-973-46-1583-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 648
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Filiera Bellarosa si alte povestiri - Saul Bellow" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Traducere in premiera din opera lui Saul Bellow, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, in 1976, si singurul scriitor caruia i s-a acordat de trei ori National Book Award.  

Filiera Bellarosa si alte povestiri este cea mai cuprinzatoare anto­logie de nuvele si povestiri a lui Saul Bellow. Povestirea care da titlul volumului este relatarea unui ?expert in amintiri?, ce reme­moreaza relatia sa cu Harry Fonstein si sotia lui, Sorella. Palpitanta istorie a lui Harry, un evreu evadat dintr-o inchisoare italiana in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial cu ajutorul lui Billy Rose, o celebritate din lumea showbizului newyorkez, este si un pretext pentru analiza relatiei dintre evreul european si evreul ameri­canizat, dar si o poveste despre memorie si uitare, despre oameni si ceea ce ii leaga ori ii desparte. Plasate adesea ? dar nu exclusiv ? in Chicago si in anii Marii Crize economice din perioada interbelica, istoriile incluse aici sint o imagine a unei lumi si un studiu fascinant asupra naturii umane. Ele ilustreaza forta de analiza si talentul de povestitor ale lui Bellow, fiind impregnate cu ironia fina si subtila ce reprezinta una din marcile sale stilistice.  

?La lectura acestor povestiri te izbeste nu doar profunzimea comica a viziunii lui Bellow asupra secolului XX, ci si superba economie de mijloace cu care autorul creioneaza personaje memorabile, ce isi gasesc astfel locul in acest veac american.? ( New Statesman )  

?Inteligenta lui Bellow este cu adevarat umana, patrunzatoare si generoasa. Spre deosebire de multi alti scriitori, el nu isi trateaza cititorul ca pe un idiot si nici nu il priveste de sus; el ii ofera o mina de ajutor sau o scara facuta dintr-o proza de o claritate uimitoare. Cel care o urca are o perspectiva unica asupra universului uman. Cartea aceasta este indispensabila.? ( The Guardian )  

?Bellow, spre incintarea noastra, este singurul prozator care poate sa scrie despre suflet intr-un mod care sa nu sune demodat.? ( The Spectator )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Filiera Bellarosa si alte povestiri
Cartea Filiera Bellarosa si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Filiera Bellarosa si alte povestiri - Saul Bellow" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatorii Spre Muchia De Cutit - Dragolea Mihai Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Dragolea Mihai
3,82 lei
Visul de iarna al Isabellei - Ioan-Mihai Cochinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ioan-Mihai Cochinescu
21,84 lei
Vietile secrete ale indragostitilor - Simon Van Booy Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Simon Van Booy
21,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri