Filozoful crud. O istorie a canibalismului

Filozoful crud. O istorie a canibalismului - Avramescu Catalin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFilozoful crud. O istorie a canibalismului
Comanda acum "Filozoful crud. O istorie a canibalismului - Avramescu Catalin" de pe libraria ishop la pretul de 10,63 lei
Descriere carte:
Scrisa pe baza documentarii in colectii de carte rara din Scotia, Statele Unite, Finlanda, Islanda, Olanda, Germania si Austria, lucrarea oferita publicului romn de Catalin Avramescu este unica istorie sistematica a canibalismului reflectata in oglinda filozofiei. Aceasta istorie este reconstituita ca o succesiune de trei stadii. In cel dintii, canibalul este tratat ca o creatura ivita din menajeria dreptului naturii. In cel de-al doilea, el ajunge o retorta diabolica, al carei rost e sa incurce socotelile teologilor si metafizicienilor. Cel de-al treilea este cel in care se pare ca am ajuns azi: un stadiu in care antropofagia apare ca un produs al circumstantelor si al educatiei. Dreptul natural, materialismul si relativismul sint cele trei mari discipline animate de prezenta canibalului. Fiind doar in ultima instanta subiectul concret al unei antropologii aberante, canibalul este mai inainte de orice o creatura livresca, un personaj ce anima scrierile filozofilor si juristilor dintr-o perioada sau alta a istoriei. Destinul sau lumineaza misterul general al declinului teoriilor dreptului natural, un declin in spatiul caruia gindim noi astazi notiunile de bine si rau.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Filozoful crud. O istorie a canibalismului
Cartea Filozoful crud. O istorie a canibalismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Filozoful crud. O istorie a canibalismului - Avramescu Catalin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Apel catre lichele - Liiceanu Gabriel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Liiceanu Gabriel
23,40 lei
Opere III - Plotin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Plotin
37,80 lei
Aparenta si Sens - Copoeru Ion Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Copoeru Ion
3,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie