Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta

Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta - Florin Lobont
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNoua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta
  • Autor: Florin Lobont
  • Editura: Trei
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-8291-21-6
  • An aparitie: 2002
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte:
Comanda acum "Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta - Florin Lobont" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Pornita din intentia "de a arunca o lumina noua asupra unui moment particular din istoria discutiilor din jurul ratiunii istorice", mai ales cu privire la "rolul legitimator al gandirii istorice in contextul reconsiderarii obiectului si statutului filosofiei", aceasta lucrare surprinde cateva din elementele ce caracterizeaza gandirea engleza idealista in abordarea relatiilor dintre metafizica si istorie, stiinta si credinta religioasa. Analiza lui Florin Lobont se realizeaza cu aplicare mai ales la reflectiile lui Collingwood privitoare la religie, istorie si metafizica. Aceste reflectii pun in evidenta, mai intai, influenta lui Kant si Hegel asupra ganditorului englez, dar si distanta critica a acestuia fata de marii sai precursori. Pe scurt, este vorba de o carte convingatoare, de o lectura necesara, de o tematica ce nu mai necesita recomandari.
Alexandru Petrescu
Florin Lobont s-a nascut in anul 1963 la Hunedoara. A absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie, specializarea Filosofie-Istorie a Universitatii din Bucuresti in anul 1989. A urmat studii postuniversitare la universitatile britanice Wales (1993-1996) si Oxford (1998-1999). Este doctor in filosofie al universitatilor Wales (din 1999) si Babes-Bolyai din Cluj (din anul 2000). In anul 1990 a devenit membru al Catedrei de Filosofie a Universitatii de Vest din Timisoara, unde a devenit lector in 1996. Fellow la CEU Budapesta in anul 2000. In prezent este Fellow la Royal Holloway, Universitatea din Londra. A publicat studii de filosofia istoriei, gnoseologie si istoria ideilor in tara si in strainatate. Life member al Societatii Collingwood din Marea Britanie.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta
Cartea Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Noua metafizica engleza - o regretabila necunoscuta - Florin Lobont" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cearta - Erwin Kessler Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Erwin Kessler
0,00 lei
Metafizica lui Nietzsche - Heidegger Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Heidegger Martin
0,00 lei
Omul baroc - Rosario Villari Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Rosario Villari
11,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie