Farrago

Farrago - Yann Apperry
Pret: 18,74 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFarrago
Comanda acum "Farrago - Yann Apperry" de pe libraria ishop la pretul de 18,74 lei
Descriere carte:
Premiul GONCOURT DES LYCEENS, Franta, 2003

"Cu FARRAGO, odisee prodigioasa a unui grup de marginali traind intr-un catun uitat al Americii anilor '70, Yann Apperry semneaza o veritabila capodopera si se impune ca una dintre cele mai mari sperante ale literaturii acestui inceput de secol."
L'Express

SUA, iarna lui 1972. Pe cand Apollo XVII isi desfasoara misiunea de aselenizare pe colinele Taurus-Littrow, iar B-52-urile survoleaza Vietnamul, lansandu-si bombele asupra Hanoiului, in Farrago, un orasel pierdut in nordul Californiei, in care viata curge inainte, molcom si insipid, Homer Idlewilde, vagabond prin optiune si poet prin vocatie, se lanseaza intr-o aventura menita sa confere existentei lui banale semnificatia unui destin. Prin intermediul lui Homer, cititorul, purtat de la o poveste la alta, face cunostinta cu o galerie intreaga de personaje - Duke, rezidentul si "sfantul" de la groapa de gunoi a orasului, Elijah, fierarul, Lisa, frumoasa oarba, Fausto, bacanul filosof, si roscata Ophelia, prostituata si iubita lui Homer -, figuri pitoresti ale unei Americi care se refuza oricarui cliseu.

FRAGMENT DE ROMAN:
"Cand am ajuns la bordel, Reverendul tot nu-si revenise si l-am lasat pe o canapea in salonul mov. In timp ce urcam scarile spre camera Opheliei, le-am vazut pe Piquette si pe Charleen, una cu un prosop ud si cealalta cu o sticla de Bourbon. Apoi, atunci cand, in mai putin de cinci minute, am coborat la parter alergand dupa Jim Rookey, care avea in mana un revolver si urla tot felul de prostii, l-am surprins pe Poach in plina conversatie cu cele doua gazde. Ii revenise roseata in obraji si chiar parea in largul sau. Intalnirea mea cu Jim Rookey a fost, asadar, dintre cele mai scurte. Ajuns la usa, am intrat fara sa bat si-am dat de un tip cat toate zilele, imbracat cu niste pantaloni de culoare gri, cu o camasa de satin rosu si cu o palarie neagra, stand in picioare in mijlocul camerei, cu un revolver intr-o mana si cu o sticla in cealalta. Ophelia era aproape de fereastra si, vazandu-i pentru o clipa mana miscandu-se, am avut satisfactia sa descopar ca inca mai purta inelul de logodna. Fata ei era scaldata de lacrimi si, de cum m-a vazut, m-a strigat pe nume. S-ar fi aruncat in bratele mele daca Jim Rookey n-ar fi indreptat arma spre ea.
- Deci el e! El e! a zis Rookey, intorcandu-se spre mine cu o privire atat de ratacita, incat nu parea un barbat, ci un copil de la orfelinat, unul dintre acei copii tristi de dimineata pana seara, care nici nu stiu ca Dumnezeu ne-a dat o gura ca sa cante si buze ca sa zambeasca, dupa cum zicea directoarea. Rookey se agatase de arma ca de un colac de salvare, iar in mana lui revolverul era doar un impresionant pistol de plastic. Daca trage, mi-am zis, din el o sa iasa un jet de apa... "



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Farrago
Cartea Farrago in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Farrago - Yann Apperry" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Kitchen - Yoshimoto Banana Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Yoshimoto Banana
6,50 lei
Marilyn pe divan - Michel Schneider Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michel Schneider
9,50 lei
Privind in soare - Julian Barnes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julian Barnes
22,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala