Blindetea noptii. Editie noua

Blindetea noptii. Editie noua - Francis Scott Fitzgerald
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roBlindetea noptii. Editie noua
Comanda acum "Blindetea noptii. Editie noua - Francis Scott Fitzgerald" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Publicat in 1934, in America, romanul a fost una dintre cele mai discutate carti ale anului. Blindetea noptii este povestea tragica a unei tinere actrite, Rosemarie Hoyt, si a cuplului american Dick si Nicole Diver. Stralucit psihiatru, Dick devine nu doar sotul, ci si doctorul lui Nicole, a carei sanatate il impinge catre un mod de viata care nu ii este propriu si care-l acapareaza, cu o putere tot mai mare, determinindu-i declinul profesional si moral. ?Cea mai autobiografica? opera a lui Fitzgerald, romanul prezinta, pe de alta parte, un studiu minutios al conceptului romantic de personaj liric. O carte al carei succes a fost dovedit si de ecranizarea ei.  

?Daca Marele Gatsby a fost un tur de forta, Blindetea noptii este o profesiune de credinta.? (F. Scott Fitzgerald)  
?Aspectul cel mai atractiv al acestui roman este povestea insasi, fascinatia aproape morbida a unui mister ce asteapta sa fie descoperit, schimbarile subtile de atmosfera, de la nonsalanta plina de vioiciune a plajelor de pe Riviera la tragedia cumplita dintr-un hotel parizian si, in cele din urma, deznodamintul absolut surprinzator.? ( Kirkus Reviews )  
?Fitzgerald este unul dintre putinii scriitori cu succes la public care sunt si mari creatori. Au existat realisti si romantici; Fitzgerald se numara printre cei mai salbatici romantici, dar, asemenea lui Stendhal, preface visul in amara realitate, dezvaluindu-i cauzele si urmarile nefaste.? (Malcolm Cowley)

F. Scott Fitzgerald este autorul cartii Strania poveste a lui Benjamin Button si alte intimplari din epoza jazzului , ecranizata de David Fincher in 2008, cu Brad Pitt si Cate Blanchet in rolurile principale. Filmul a obtinut trei premii Oscar in cadrul ceremoniei din acest an.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Blindetea noptii. Editie noua
Cartea Blindetea noptii. Editie noua in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Blindetea noptii. Editie noua - Francis Scott Fitzgerald" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pretul Vietii - Nadine Gordimer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Nadine Gordimer
18,90 lei
Scandalul - Shusaku Endo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Shusaku Endo
23,70 lei
Opus Dei - Benedicte Patrice Des Mazery Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Benedicte Patrice Des Mazery
23,18 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala