Eul detestabil

Eul detestabil - Octavian Paler
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEul detestabil
  • Autor: Octavian Paler
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Seria de Autor Octavian Paler
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-1785-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Eul detestabil - Octavian Paler" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Intitulat initial Un muzeu in labirint, volumul ne ofera, dupa spusele autorului, o istorie subiectiva a autoportretului, de la primul om care si-a vazut chipul reflectat in apa pina la artisti contemporani. Cautind esenta umana in adincul pinzelor, Octavian Paler face un studiu al naturilor creatoare, in incercarea de a intelege temperamentul artistic, felul in care acesta este transpus in linie si culoare si ajunge sa determine destinul pictorului.  

Ce inseamna normal in arta? Fata de normal, soarele lui Van Gogh este prea mare si prea galben; umbrele lui Caravaggio sunt prea brutale; muschii statuilor lui Michelangelo, prea vigurosi; bataliile lui Delacroix, prea somptuoase; Rafael e prea pur; Rubens, prea opulent; Velzquez, prea calm; Goya, prea crud. Si unde merg femeile dansand, ca la Botticelli? Unde sunt caii albastri ca la Gauguin? Courbet exclama zeflemitor: Daca vreti sa va pictez ingeri, aratati-mi-i!. Fraza nu era totusi decat o bravada a maestrului din Omans. El insusi stia, desigur, ca pictura Renasterii e plina de ingeri pe care nimeni nu i-a vazut si de paradise in care nimeni n-a locuit. Pictorii au inchis uneori ochii pentru a vedea mai bine... (Octavian Paler)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Eul detestabil
Cartea Eul detestabil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Eul detestabil - Octavian Paler" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Limba pasarilor - Andrei Plesu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Andrei Plesu
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie