Consolarile filozofiei

Consolarile filozofiei - Alain de Botton
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConsolarile filozofiei
Comanda acum "Consolarile filozofiei - Alain de Botton" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Consolarea filozofiei originala (la singular), scrisa de Boetius in anul 524 d.Hr., reprezenta o serie de controverse in care Filozofia, intruchipata de o femeie, sustinea un punct de vedere paradoxal: ca nenorocirea este preferabila norocului, fiindca le da oamenilor o lectie buna, in timp ce acesta din urma ii pacaleste intruna, facandu-i sa spere la fericirea lumeasca, atat de efemera si iluzorie. (De remarcat, in paranteza, ca in acea lucrare a fost enuntata pentru prima data fara echivoc ideea ca iubirea pune lumea in miscare.)

Consolarile filozofiei (la plural) ale lui Alain de Botton reprezinta mai mult decat un ecou peste secole al ?originalului?. Si nici nu suna a text filozofic tipic. S-ar zice, mai degraba, ca suna asa cum ne asteptam sa sune intelepciunea, adica enuntand fermecator, inteligent si surprinzator de instructiv cateva meditatii personale care ne fac sa ne revizuim parerile despre lucruri (daca nu cumva ni le rastoarna cu totul).

Romanele-eseuri ale lui Alain de Botton ( Despre iubire. Roman , 1993; Miscarea romantica: Sexul, cumparaturile si romanul , 1994; Saruta si spune. Roman , 1995; Cum iti poate schimba viata Proust , 1997) sunt niste meditatii extinse si mai putin niste povestiri, iar eseurile propriu-zise, cum sunt cele din cartea de fata, ilustreaza gandirea profunda cu momente ale vietii de zi cu zi, familiare tuturor, facand-o astfel mai usor accesibila chiar si cititorilor mai putin ispititi de filozofie.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Consolarile filozofiei
Cartea Consolarile filozofiei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Consolarile filozofiei - Alain de Botton" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Oare Ce Inseamna Toate Astea? - NAGEL Thomas, Trad. IETCU-PREOTEASA Isabela Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
NAGEL Thomas, Trad. IETCU-PREOTEASA I...
13,41 lei
Nietzsche, ermitul vesel - Nicolae Stan Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Nicolae Stan
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie