Etica societatii institutionalizate

Etica societatii institutionalizate - Bogdan Diaconu
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEtica societatii institutionalizate
  • Autor: Bogdan Diaconu
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Responsabilitatea sociala in afaceri
  • Categoria: Afaceri
  • ISBN: 978-973-669-875-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 288
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Etica societatii institutionalizate - Bogdan Diaconu" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
?Fundatia Post Privatizare este onorata sa contribuie la aparitia acestui volum dedicat responsabilitatii sociale a intreprinderilor. Chiar daca acest concept este asociat, in cele mai multe cazuri, corporatiilor si marilor companii in general, Fundatia Post Privatizare isi propune sa demonstreze ca antreprenoriatul social nu tine cont de dimensiunea companiei, ci de vointa, viziunea si gandirea strategica a antreprenorilor. Volumul de fata consolideaza angajamentul fundatiei in acest sens si ne face sa fim increzatori ca din ce in ce mai multe intreprinderi mici si mijlocii vor realiza beneficiile de afaceri pe care le aduce integrarea responsabilitatii sociale in cadrul strategiei de dezvoltare, chiar si in aceasta perioada dificila.? - ?Think small first? -   impreuna putem face diferenta, Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare

?Cred ca anul 2009 este cel mai bun moment in societatea romaneasca pentru lansarea unei astfel de carti, atat timp cat constientizam dramatic in prezent o Romanie cu rusinoase si daunatoare probleme de coruptie, care consolideaza proasta performanta in mediul de afaceri romanesc si, in mod special, in administratia noastra publica. Exista, oare, un moment mai bun decat acesta pentru discutia despre amenintarile privind cadrul competitiei corecte, despre morala si egalitatea partilor, despre raportul nostru cu noi insine si cu ceilalti, despre legea definita ca distribuirea echitabila a sanselor de succes si de risc? Sincer, nu cred.? 
Aneta Bogdan
MBA, Chartered Marketer
Membru al Chartered Institute of Marketing, UK
Managing Partener, Brandient

Bogdan Diaconu scrie, preda, ofera consultanta si este implicat in proiecte de cercetare in domeniile respon­sabilitatii sociale corporatiste, eticii in afaceri si culturii antreprenoriale. Promoveaza, in articolele sale, bunele practici in mediul romanesc de afaceri, abordand subiecte privind guvernarea corporatista, transparenta, evaluarea si raportarea performantei sociale, impactul social si de mediu al activitatilor de afaceri, etica si responsabilitatea sociala pe piata financiar-bancara romaneasca.

Este licentiat al Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Bucuresti si al Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti. Sub indrumarea prof. univ. dr. Ilie Parvu, a obtinut un master in filosofie teoretica si titlul de doctor al Universitatii din Bucuresti cu o lucrare in care propune o noua modalitate de a apara realismul matematic, sprijinita pe teza indispensabilitatii structurilor matematice in elaborarea teoriilor stiintifice.

Intre 1999 si februarie 2009, a predat etica in afaceri, etica in administratia publica si sociologia comunicarii in cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti. In 2007, a obtinut Premiul Freedom House ?Tanarul Jurna­list al Anului?, Sec t iunea Actualitate interna. In 2008, a obtinut Premiul ?Octavian Goga? pentru poezie, acordat de catre Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Cluj.

Coordoneaza, alaturi de Mihaela Moga, programul responsiblemanagement.ro, un proiect dedicat modelelor de bune practici in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste si al antreprenoriatului.

Impreuna cu Mihaela Moga, a tradus Capitalism moral: O reconciliere a interesului privat cu binele public , de Stephen Young, Director executiv al Caux Round Table, una dintre cele mai prestigioase organizatii de etica si responsabilitate sociala corporatista. Lucrarea este in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing, in colectia Responsabilitate sociala in afaceri .

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Etica societatii institutionalizate
Cartea Etica societatii institutionalizate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Etica societatii institutionalizate - Bogdan Diaconu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum sa devii un bun PR - Moi  Ali Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Moi Ali
18,59 lei
Cum sa faci mai mult profit - Michael K. Lawson Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Michael K. Lawson
14,25 lei
Eticheta de business pentru femei - Susanne Helbach-Grosser, Jutta Hofmann Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Susanne Helbach-Grosser, Jutta Hofmann
32,77 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri