Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964)

Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964) - Liliana Corobca
Pret: 38,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEpurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964)
Comanda acum "Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964) - Liliana Corobca" de pe libraria ishop la pretul de 38,00 lei
Descriere carte:
Volumul de fata este, in primul rand, o antologie de documente inedite din fondurile Arhivelor Nationale, despre prima operatie importanta a cenzurii comuniste ? epurarea cartilor. Cele aproximativ 130 de documente sunt aranjate, cronologic, in trei capitole tematice: I. Primele masuri privind ?defascizarea?. Rolul Comisiei Aliate de Control si al cenzorilor sovietici (documente din anii 1944-1948); II. Panorama epurarilor din anii 1948-1951 (rapoarte despre epurarea cartilor pe intreg teritoriul romanesc); III. Evolutia procesului de ?purificare? a publicatiilor. Controlul Directiei Generale a Presei si Tipariturilor (cele mai reprezentative documente din anii 1952-1964). Daca listele cartilor interzise, arse, distruse, in timpul regimului comunist, au fost publicate sau republicate, intrebarea la care ne-am propus sa raspundem este ? cum a decurs acest proces? ?. Pe baza rapoartelor consilierilor culturali sau a cenzorilor si a altor documente, am incercat, ca intr-un puzzle, sa reconstituim acea tragica si tulbure perioada cu atatea secrete si albe pete, materialul selectat depasind scopul initial.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964)
Cartea Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Epurarea cartilor in Romania. Documente (1944-1964) - Liliana Corobca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum sa devii un Nimeni - Iulian Comanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Relatii publice / Comunicare
Iulian Comanescu
22,50 lei
Cartea fetelor. Revolutia Facebook in spatiul social - Alexandru-Bradut Ulmanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Relatii publice / Comunicare
Alexandru-Bradut Ulmanu
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Relatii publice / ComunicareCarti recomandate din categoria Relatii publice / Comunicare