Efectul de bumerang

Efectul de bumerang - Ali Laidi
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEfectul de bumerang
  • Autor: Ali Laidi
  • Editura: House of Guides
  • Colectia: Starea de bine
  • Categoria: Globalizare
  • ISBN:
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 184
  • Format carte: 130 x 200 - Coperta flexibila mm
Comanda acum "Efectul de bumerang - Ali Laidi" de pe libraria ishop la pretul de 25,18 lei
Descriere carte:
Atentatele din septembrie 2001 impotriva World Trade Center si a Pentagonului au stupefiat intreaga lume, nu putini fiind cei care considera acea tragica data drept ?ziua care a schimbat fata lumii" sau ?sfarsitul vechii lumi". Pe de alta parte, avem suficiente motive sa consideram - asemenea lui Ali Laidi - ca ?vechea lume" a disparut nu in 2001, ci in 1989, odata cu prabusirea Zidului Berlinului: planeta a intrat sub dominatia unei singure hiper-puteri, iar vechiul razboi-rece, de natura ideologica, s-a tranformat intr-un razboi economic, ascuns sub denumirea de globalizare. Efectele acestei invazii non-violente sunt devastatoare in statele cu societati traditionale. Astfel, pentru populatiile musulmane, religia a devenit singurul refugiu al identitatii lor amenintate, singurul sanctuar al suveranitatii lor individuale si colective. Insa, departe de a fi sursa furiei lor - asa cum o sustin multe voci din Occident - religia este pentru musulmani doar vectorul, modul de exprimare a resentimentelor. Confruntati cu spectrul unui ?razboi fara sfarsit", in care terorismul - arma celor slabi - va suscita un raspuns tot mai violent din partea celor puternici, Ali Laidi pledeaza ca Occidentul sa constientizeze macar acum daunele colaterale cauzate de globalizare, iar elitele arabe, la randul lor, sa rupa lacatul care inchide popoarele lor in cercul vicios al esecului si resentimentelor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Efectul de bumerang
Cartea Efectul de bumerang in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Efectul de bumerang - Ali Laidi" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum se consolideaza democratia - Larry Diamond, Yun-han Chu, Marc F. Plattner, Hung-mao Tien Urmatoarea carte recomandata din categoria Globalizare
Larry Diamond, Yun-han Chu, Marc F. P...
22,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GlobalizareCarti recomandate din categoria Globalizare