Drept financiar. Sistemul bugetar

Drept financiar. Sistemul bugetar - Viorel Ros
Pret: 35,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept financiar. Sistemul bugetar
Comanda acum "Drept financiar. Sistemul bugetar - Viorel Ros" de pe libraria ishop la pretul de 35,00 lei
Descriere carte:
In pofida importantei lor incontestabile, finantele publice nu se bucura nicaieri de o imagine pozitiva, iar disciplinei nu i se acorda necesara atentie in facultatile de drept nici in zilele noastre. Arida, complicata, tehnica, dificila, abstracta, rigida, sunt doar cateva din calificativele ce se atribuie materiei. Imaginea negativa a finantelor publice este data si de faptul ca la adapostul acestor cuvinte magice, statul se poarta ca un jefuitor, pentru ca singura lui preocupare pare a fi aceea de a preleva o parte cat mai mare din veniturile si averea noastra si de a gasi noi metode de a o face. La aceasta imagine negativa asupra finantelor publice contribuie, din plin, lehamitea, rigiditatea si autoritarismul functionarilor administratiei financiare, care se poarta ca urmasi ai zapciilor si vatafilor ori ai vamesilor, asemanati de catre evanghelisti talharilor, obisnuiti sa adune birurile cu biciul, functionari care par straini de lege si de bunul simt si care sunt suficient de prost platiti de statul pentru care lucreaza pentru a avea in fiecare zi, grija zilei care urmeaza. Functionari la ghiseele carora, contribuabilii, care conform statisticilor Bancii Mondiale, petrec pana la 200 de ore intr-un an pentru a-si plati darile (in al caror numar, detinem, de asemenea, un record), spre a li se putea adresa prin golul din geamul jegos, trebuie mai intai sa se incline atat de adanc cum nici in fata capetelor incoronate nu se face. La toate acestea se adauga incapacitatea politicienilor, a caror grija de capatai pare a fi aceea de a prelua controlul finantelor statului in beneficiul lor propriu, iar nu in beneficiul celor care le-au dat votul si dreptul de a decide in numele lor.

Agentii fiscali, care simbolizeaza in cel mai inalt grad statul, agenti pe care toti contribuabilii ii asociaza cu puterea, cu autoritatea, nu par a lucra cu oameni. Pentru ei contribuabilii au un singur "drept": acela de a-si plati la termen taxele si impozitele. Din ghearele fiscului nu exista scapare nici in moarte. Asa a fost peste tot. De aceea nu-i de mirare ca rascoalele, revolutiile, miscarile sociale importante si schimbatoare de regimuri politice au fost determinate, aproape fara nici o exceptie, de pauperizarea insuportabila a populatiei cauzata de impunerea excesiva. Dar la noi, asa este si acum!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept financiar. Sistemul bugetar
Cartea Drept financiar. Sistemul bugetar in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept financiar. Sistemul bugetar - Viorel Ros" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept financiar public. Editia 4 - Saguna Dan Drosu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept fiscal
Saguna Dan Drosu
58,80 lei
Contenciosul Fiscal - Fanu-Moca Adrian Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept fiscal
Fanu-Moca Adrian
34,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept fiscalCarti recomandate din categoria Drept fiscal