Drept constitutional si institutii politice

Drept constitutional si institutii politice - Maria Th. Georgescu, Simona Livia Mihailescu
Pret: 32,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept constitutional si institutii politice
Comanda acum "Drept constitutional si institutii politice - Maria Th. Georgescu, Simona Livia Mihailescu" de pe libraria ishop la pretul de 32,00 lei
Descriere carte:
Cursul universitar analizeaza conceptele, principiile si izvoarele dreptului constitutional, stabilind particularitatile acestora.

Un element original se refera la modul in care este definit dreptul constitutional, care reglementeaza nu numai relatiile de putere, ci, in stransa legatura cu ele, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, si determina statutul persoanei in raport cu puterea politica organizata statal. Acest mod de abordare a autorilor a determinat perspectiva din care au fost structurate si explicate temele cursului.

Astfel, pornind de la considerentele mai sus mentionate, au fost prezentate izvoarele dreptului constitutional, inclusiv impactul lor cu dreptul european, pe baza carora se stabilesc drepturile si obligatiile subiectelor, respectiv institutii, cetateni, persoane fizice si persoane juridice.

In cadrul teoriei generale a constitutiei, s-a pus in evidenta semnificatia controlului de constitutionalitate a legilor, care creeaza posibilitatea si dreptul minoritatilor parlamentare, organizatiilor si persoanelor fizice de a remedia legile din punctul de vedere al constitutionalitatii.

Totodata, in curs sunt supuse atentiei evolutia istorica a votului si tipurile de sisteme electorale, cu avantajelesi dezavantajele acestora. In acest context este prezentat sistemul electoral actual din tara noastra si consideratiile critice ale autorilor cu privire la noua lege si la aplicarea ei.

Din ansamblul institutiilor statului, cea mai mare atentie s-a acordat Parlamentului si modificarilor care au intervenit in ceea ce priveste distribuirea competentelor decizionale intre cele doua camere.

Prezentul curs universitar isi propune sa fie un real sprijin pentru insusirea conceptelor constitutionale si cunostintelor care stau la baza aplicarii si interpretarii intregului sistem de drept.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept constitutional si institutii politice
Cartea Drept constitutional si institutii politice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept constitutional si institutii politice - Maria Th. Georgescu, Simona Livia Mihailescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Constitutia Republicii Italiene - Popescu Alexandrina Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept Constitutional
Popescu Alexandrina
8,72 lei
Raspunderea In Dreptul Constitutional - Coordonator Elena Simina Tanasescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept Constitutional
Coordonator Elena Simina Tanasescu
9,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept ConstitutionalCarti recomandate din categoria Drept Constitutional