Justitie si jurisprudenta in statul de drept

Justitie si jurisprudenta in statul de drept - Steluta Ionescu
Pret: 40,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJustitie si jurisprudenta in statul de drept
Comanda acum "Justitie si jurisprudenta in statul de drept - Steluta Ionescu" de pe libraria ishop la pretul de 40,00 lei
Descriere carte:
Demersul stiintific de fata propune atentiei o problematica inca actuala, aceea a statului de drept, privit exclusiv din unghiul de vedere al relatiei sale cu exercitiul uneia dintre functiunile statului, anume cea judecatoreasca. Preocuparea pentru subiect avea sa fie dictata de cel putin doua ratiuni: pe de o parte, actualitatea permanenta si greu de contestat a temei statului de drept, explicabila doar prin actualitatea nevoii de a cauta mijloacele concrete pentru a face din concept o evidenta, iar pe de alta parte, intentia de a aborda o atare problematica dintr-un unghi nou, acela pe care il provoaca fenomenul justitiei si al jurisprudentei sale in zilele noastre.

Indeobste cunoscut, dezvoltat in cadrul preocuparilor de determinare a unei relatii intre stat si drept, conceptul de stat de drept avea sa evoce o constructie juridica de mare interes stiintific, cu o istorie ce mentine vie preocuparea pentru cercetare timp de cateva secole; astazi insa, riscul de a-l lasa sa alunece pe panta unei peioratii, prin rostirea sa cu usurinta, poate prea des si aproape stereotip, avea sa determine insistenta de a gasi calea pentru revigorare, prin apelul la substanta a ceea ce se dorise dintru inceput. Caci, desi seducatoare, reusitele stiintifice ale doctrinarilor ori opiniilor exprimate de diversi actori sociali aveau sa vadeasca drept imposibile atat epuizarea subiectului cat si dublarea lui de o realitate care sa-i confirme importanta.

In fata unei atare constatari, lucrarea porneste de la o convingere, devenita premisa de esenta a intregii analize. Aceasta se circumscrie ideii ca, dincolo de toate incercarile de definire propuse in timp, cercetarea subiectului din perspectiva domeniul justitiei si a jurisprudentei sale insista asupra exigentei ca dreptul invocat in sintagma sa fie unul just, iar justetea acestuia, ca parametru necesar, nu se poate proba decat in relatie cu practica, cu dinamica sociala, cu experienta.

Analiza evita cu consecventa un discurs liniar, de natura unei aduceri la cunostinta, fiind preferata o tratare preponderent critica, in sens constructiv, a problemelor semnalate, conferindu-le adesea posibile solutii.

Lucrarea se adreseaza unui spectru larg de potentiali cititori, juristi si nejuristi, preocupati de dimensiunile problematicii tratate. Fata de toti acestia, lucrarea isi declara intentia de a constitui o invitatie la reflectie. Cat despre optiunea de abordare aleasa, ea ramane, ca orice demers stiintific, un punct de vedere.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Justitie si jurisprudenta in statul de drept
Cartea Justitie si jurisprudenta in statul de drept in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Justitie si jurisprudenta in statul de drept - Steluta Ionescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept Constitutional si Institutii Politice, Editia A Xii-a, Volumul Ii - Muraru Ioan, Tanasescu Elena Simina Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept Constitutional
Muraru Ioan, Tanasescu Elena Simina
35,97 lei
Constitutia Spaniei - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept Constitutional
***
8,72 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept ConstitutionalCarti recomandate din categoria Drept Constitutional