Drept comercial european

Drept comercial european - Cristian Gheorghe
Pret: 50,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept comercial european
Comanda acum "Drept comercial european - Cristian Gheorghe" de pe libraria ishop la pretul de 50,25 lei
Descriere carte:
Dreptul comercial , in reglementarea legiuitorului european, nu mai poate fi tratat ca o ramura de studiu independenta de dreptul national.

Vocatia lui de a influenta in mod indirect (pe calea directivelor europene) sau in mod direct (pe calea regulamentelor europene) dreptul national face ca studiul sau trezeasca in cititorul juridic sentimentul recunoasterii institutiilor juridice, printr-un fenomen de anamneza care deruteaza in primul moment. Faptul ca se intampla acest lucru inseamna ca legislatia secundara europeana si-a atins deja tinta. Inseamna ca dreptul national a intrat in matricea normativa europeana, a asimilat (chiar daca fortat pe alocuri) cantitatea obligatorie de material normativ prescrisa odata cu demararea procesului de aderare la Uniunea Europeana.

Dreptul comercial european a debutat, din punct de vedere al dezvoltarii istorice, cu o faza de armonizare a solutiilor legislative nationale in domeniul societatilor comerciale. Corpul directivelor de drept societar epuizeaza o prima faza de dezvoltare comerciala. Aceea a ajustarii creatiilor nationale in scopul crearii unei echivalente la nivelul Uniunii. Faza urmatoare cuprinde creatiile europene originale. Dupa popularea mediului comercial cu persoane de drept asemanatoare, legiuitorul european nu putea sa-si refuze exersarea propriilor inclinatii creatoare. A fost trasata in acest mod societatea europeana (SE, consacrata cu denumirea latina Societas Europaea) si societatea cooperativa europeana (SCE), dar si forme speciale de cooperare precum grupul european de interes economic (EEIG - GEIE in acronim romanesc). Proiectul european mai cuprinde creatii cu caracter social sau non-profit precum societatea mutuala europeana (ME) sau  asociatia europeana (EA).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept comercial european
Cartea Drept comercial european in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept comercial european - Cristian Gheorghe" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept comercial. Volumul I - Piperea Gheorghe Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Piperea Gheorghe
56,90 lei
Regimul Juridic Al Concurentei - Florescu Dumitru Andreiu Petre, Mrejeru Theodor Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Florescu Dumitru Andreiu Petre, Mreje...
18,53 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comercialCarti recomandate din categoria Drept comercial