Tratat de drept comercial roman

Tratat de drept comercial roman - Stanciu D. Carpenaru
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTratat de drept comercial roman
Comanda acum "Tratat de drept comercial roman - Stanciu D. Carpenaru" de pe libraria ishop la pretul de 100,00 lei
Descriere carte:
Lucrarea Tratat de drept comercial roman este, in principal, o varianta extinsa a lucrarii Drept comercial roman.

Pornind de la aceeasi conceptie privind structura si sistematizarea problemelor, in noua lucrare au fost amplificate analizele si comentariile asupra institutiilor fundamentale ale dreptului comercial: statutul juridic al comerciantului persoana fizica, registrul comertului, fondul de comert, societatile comerciale si procedura insolventei.

In lucrare au fost introduse, in completare, aspecte noi cum sunt: fuziunea transfrontaliera, societatea in participatiune, societatea europeana, contractul de leasing, contractul de franciza etc.

In analizele si comentariile realizate am fost preocupat, in primul rand, ca cel interesat sa gaseasca in lucrare principiile legale care guverneaza institutia juridica in cauza.

Apoi, am infatisat opiniile doctrinare si solutiile jurisprudentiale privind aceste principii legale, pentru a oferi celui interesat repere in gasirea solutiilor pentru problemele noi aparute in practica raporturilor comerciale. In acest scop, bibliografia si practica judecatoreasca au fost completate cu noi surse documentare.

Lucrarea Tratat de drept comercial roman constituie o radiografie "la zi", sub aspectul reglementarii legale,al interpretarii doctrinare si practicii judecatoresti asupra institutiilor fundamentale ale dreptului comercial.

Nadajduiesc ca aceasta lucrare, ca si cea care a precedat-o, va fi folositoare pentru pregatirea viitorilor juristi si, totodata, va fi un instrument de lucru indispensabil in activitatea practicienilor dreptului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tratat de drept comercial roman
Cartea Tratat de drept comercial roman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tratat de drept comercial roman - Stanciu D. Carpenaru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dreptul societatilor - Patrick Dalion , Jean-Pierre Pamoukdjian Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Patrick Dalion , Jean-Pierre Pamoukdjian
25,65 lei
Societati comerciale. Solutii profesionale de la A la Z - Editie ingrijita de Oliviu Craznic , Coordonator stiintific prof. univ. dr. Smaranda Angheni Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Editie ingrijita de Oliviu Craznic , ...
75,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comercialCarti recomandate din categoria Drept comercial