Drept Comercial Roman, Vol.i

Drept Comercial Roman, Vol.i - Georgescu I. L.
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDrept Comercial Roman, Vol.i
Comanda acum "Drept Comercial Roman, Vol.i - Georgescu I. L." de pe libraria ishop la pretul de 76,30 lei
Descriere carte:
Cartea ce vede astazi lumina, urmareste doua scopuri.
In prim rand unul didactic. Studentii mei nu au o carte de invatatura tiparita, care sa oglindeasca pozitia stiintifica, actuala, a dreptului comercial. Vechile si excelentele cursuri, publicate, ale inaintasilor sau contemporanilor, in invatamantul dreptului, s-au epuizat sau au fost perimate, datorita legi-ferarilor ultimului deceniu, astfel incat o noua prezentare a materiei aparea, pentru noi, o elementara datorie profesionala.
In secund loc, un scop stiintific, cu aspect, deopotriva teoretic si practic, de a expune rezultatele la care au ajuns doctrina si jurisprudenta romana si straina, propunand solutii, problemelor ce le ridica interpretarea noilor le-giuiri, dinaintea si din timpul razboiului, care prin varietatea si coliziunile lor cu codul comercial - legea fundamentala a comertului - pun pe interpreti la grea incercare.
Mai ales expunerea roadelor doctrinei si jurisprudentei romane a aparut, pen-tru autor, o sacra datorie, caci nu trebuie sa se ignoreze ca in domeniul drep--tului comercial, s-au cheltuit, de doua decenii, sfortari mai presus de lauda si ca jurisprudenta romana, prin varietatea si bogatia sa, reprezinta un tezaur, ce nu asteapta decat exploatarea.
Folosirea aportului romanesc fara discriminari, izvorand din reactiuni afec-tive, personale, numai din pasiunea adevarului si a promovarii sale, se va putea urmari de-a lungul intregii lucrari. Unele capitole sunt astfel, elaborari ale materialului jurisprudential roman.
De aceea, lucrarea de fata are o intindere ce depaseste nevoile unui curs. Autorul crede insa ca o expunere sistematica si critica, care sa raspunda la cat mai multe intrebari, punand pe cititori in stare de a pricepe fundamentul varii-lor institutiuni, este preferabila unei expuneri succinte, care cere sa fie memorizata.
In aceste conditiuni, inarmata cu recenta doctrina si jurisprudenta, ea va putea folosi practicienilor dreptului, ca si tuturor acelora ce se intereseaza de reglementarea vietii comerciale.
Nu am crezut nici un moment ca prin publicarea acestei lucrari vom revo-lutiona temeliile dreptului comercial. Dar, am nadajduit, respectand si pu-nand la contributiune stradania tuturor celor ce s-au ostenit in acest domeniu, sa fim utili.
Am aspirat, in sfarsit, sa aducem un omagiu romanilor de peste munti, supusi, de la extinderea legislatiei, ca si fratii vechii tari, aceleiasi legi.
AUTORUL
Aprilie 1946

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Drept Comercial Roman, Vol.i
Cartea Drept Comercial Roman, Vol.i in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Drept Comercial Roman, Vol.i - Georgescu I. L." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Contractul De Franciza - Mocanu Mihaela Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Mocanu Mihaela
21,90 lei
Legislatia insolventei (actualizat la 10.08.2010). Cod 408 - Editie coordonata de prof. univ. dr. Gheorghe Piperea Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Editie coordonata de prof. univ. dr. ...
12,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comercialCarti recomandate din categoria Drept comercial