Doti

Doti - Radu Stanca
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDoti
Comanda acum "Doti - Radu Stanca" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Doti este integrala operei poetice a lui Radu Stanca. Editia a fost prefatata si ingrijita de criticul Ioana Lipovanu, care a adaugat editiilor precedente poeme inedite.

" Nu cunosc decit o poezie trista, exclama Radu Stanca. Dar tristetea, autentica, organica, este tot suferinta. Patetism exista in toata opera sa, fie ca e vorba de lamentatia lirica, fie de cea teatrala; patetic este si eseistul, asa cum, pentru Radu Stanca, arta actorului, la origine, se releva tot astfel. Suferinta constituie o cauza a cauzelor; ars doloris e o arta patetica, reintoarsa mereu la propriile radacini, renascind din propria-i cenusa. Nu intimplator a retinut scriitorul tocmai acest aforism goethean: Numai insuficientul este creator. Presimtirea permanenta a mortii, a iminentei caderi, inseamna pentru Radu Stanca unul din acele moduri tipice ale insuficientului, una din modalitatile lui estetice, care fecundeaza, in opera de arta in genere si in cea poetica in special, dispozitii artistice dintre cele mai caracteristice. Nimic nu dezvaluie insa mai deplin secretul creatiei sale decit o meditatie a lui Serenus Zeitblom, dupa care orice expresie devine in fond plingere, precum muzica, deoarece aceasta, din clipa in care ajunge la constiinta de sine ca mijloc de expresie, se preschimba in lamentatie. Muzica strabate poezia stanciana ca o plingere cu rafinate desfolieri, invaluind si estompind strigatul existential." (Ion Vartic)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Doti
Cartea Doti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Doti - Radu Stanca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Neuronia / Neuronie - Vlasie Calin Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Vlasie Calin
5,45 lei
Balade si idile  - George Cosbuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
George Cosbuc
11,87 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie