Ruj pe icoane

Ruj pe icoane - Livia Rosca
Pret: 15,11 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRuj pe icoane
Comanda acum "Ruj pe icoane - Livia Rosca" de pe libraria ishop la pretul de 15,11 lei
Descriere carte:
Premiul de debut acordat de catre USR, Premiul National de Poezie ?Mihai Eminescu" pentru Opera Prima, pe 2006
Premiul de debut in poezie al Editurii Cartea Romaneasca.

?In confuzia de voci poetice care si-au facut un blazon din programul anticalofil al ?generatiei 2000?, lirica Liviei Rosca se individualizeaza net. In versurile sale se simte vulnerabilitatea unui sentiment, compasiunea in fata avatarurilor conditiei umane. Spre deosebire de congenerele ei, Livia Rosca nu renunta la atributele feminitatii. Iar aceasta da poeziei sale forta autenticitatii si originalitatea incontestabila." (Tudorel Urian)

?Livia Rosca vine pe un val de debuturi atit de promitatoare, incit ameninta sa produca un adevarat fenomen. Poezia ei nu e straina de trendurile tematice si de stilistica soft a ultimilor ani, dar biografismul aparent lejer si chiar frivol se transforma, la ea, intr-un fel de bildungslirism . Notatiile usoare, spontane si candide sint permanent corupte si convertite de o depresie existentiala care asigura partea de greutate a viziunii, astfel incit Livia Rosca pare a pregati o sinteza intre lirismul spumos si cel angoasat. Va fi, cu siguranta, o sinteza facuta cu gratie." (Al. Cistelecan)

?Un ton autentic si o prospetime a scriiturii, destul de putin intilnite in ultima vreme." (Simona Sora) ? ?Un debut nu interesant, ci exceptional. Editura Cartea Romaneasca incepe sa conteze din nou!" (Liviu Antonesei) ? ?In confuzia de voci poetice care si-au facut un blazon din programul anticalofil al ?generatiei 2000?, lirica Liviei Rosca se individualizeaza net." (Tudorel Urian) ? ?Livia Rosca vine pe un val de debuturi atit de promitatoare, incit ameninta sa produca un adevarat fenomen." (Al. Cistelecan) ? ?Livia Rosca nu seamana cu niciuna din poetele debutate la noi dupa 2000. Iar daca ar fi sa-i gasesc un ?correspondent? in poezia 2000-istilor, acela ar fi Dan Sociu, poate cel mai bun dintre biografist-autenticistii de azi." (Claudiu Komartin)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ruj pe icoane
Cartea Ruj pe icoane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ruj pe icoane - Livia Rosca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
europa. zece cintece funerare - Elena Vladareanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Elena Vladareanu
15,11 lei
Cantece de vitejie - George Cosbuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
George Cosbuc
8,19 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie