Dictionar de omografe

Dictionar de omografe - Petcu Abdulea
Pret: 12,43 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de omografe
Comanda acum "Dictionar de omografe - Petcu Abdulea" de pe libraria ishop la pretul de 12,43 lei
Descriere carte:
SA NU TE LASI DUS ... DE VORBE sau DESPRE 4 000 DE CUVINTE PARELNICE!

Fost profesor de limba si literatura romana, inspector scolar si profesor metodist pentru o perioada de aproape 20 de ani, Petcu Abdulea coordoneaza in prezent activitatea cercului de creatie literara si a revistei Solaris din cadrul Casei Copiilor din Medgidia. Pasiunii cu care investigheaza limba romana, nestinsa si dublata de daruirea cu care vorbeste tinerei generatii despre frumusetea acestui grai, daca am sta sa judecam numai dupa reperele traseului sau profesional, i se datoreaza in aceasta directie de cercetare lingvistica publicare catorva lucrari, printre care de o valoare aparte ramane Dictionarul de omografe (reeditat, dupa varianta sa din 1995).
Unic in lexicografia autohtona si chiar in cea straina, reflectand bogatia de exceptie a limbii romane, dictionarul isi afla consultantii, in primul rand, in randurile elevilor si studentilor, chiar ale profesorilor de limba si literatura romana (pentru care ofera o suma de argumente ale demersului didactic si reprezinta o sursa de aplicatii), constituindu-se intr-un instrument de lucru si intr-o pledoarie convingatoare, mai cu seama in randul celor dintai, asupra necesitatii dobandirii unei pronuntii corecte, conforme normelor ortoepice, unei capacitati de citire logica, unui vocabular nuantat si unui discernamant stilistic in context. Desigur insa, volumul are destule de oferit si unui public mai larg - intelegandu-i prin aceasta pe toti aceia dornici sa stapaneasca un limbaj ingrijit, sa si-l perie la o adica si sa si-l nuanteze - , adica celor pentru care respectul datorat graiului matern, mijloc de comunicare si suport al creatiei literare, mai inseamna cate ceva in ziua de azi.
Fara a ramane in limitele unei banale si comerciale calchieri, noua editie a acestui adevarat catalog al omografelor din limba romana aduce in atentia consultantului sau contexte adecvate pentru fiecare pereche de omografe, eliminand atat ambiguitatile de ortoepie, cat si pe cele semantice.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de omografe
Cartea Dictionar de omografe in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de omografe - Petcu Abdulea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar de argou al limbii romane - George Volceanov Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
George Volceanov
31,07 lei
Dictionar de epitete -  Marin Buca Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Marin Buca
7,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane