Dictionar de dreptul consumului

Dictionar de dreptul consumului - Goicovici Juanita
Pret: 52,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de dreptul consumului
  • Autor: Goicovici Juanita
  • Editura: CH Beck
  • Colectia: Drept. Alte materii
  • Categoria: Dictionare
  • ISBN: 978-973-115-714-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 536
  • Format carte:
Comanda acum "Dictionar de dreptul consumului - Goicovici Juanita" de pe libraria ishop la pretul de 52,16 lei
Descriere carte:
Lucrarea Dictionar de Dreptul consumului repre-zinta primul inventar, realizat in spatiul dreptului roman al consumului, al conceptelor fundamentale si derivate uzitate in noua ramura de drept purtand acest nume. Principalul sau merit este acela de a facilita parcurgerea terminologiei de specialitate, relativ complexa, celor care, in calitate de magistrati, avocati, membrii ai asociatiilor de consumatori, consilieri juridici, angajati ai organismelor administrative insarcinate cu protectia consumatorilor, se confrunta cu necesitatea cunoasterii acestor termeni. Nu in ultimul rand, lucrarea isi propune sa suscite, in persoana doctoranzilor, masteranzilor si studentilor in stiinte juridice vocatia de juristi specializati in dreptul consumului.

Dictionarul cuprinde un numar de aproximativ 400 de definitii, insotite de explicarea coordonatelor esentiale si a mecanismului tehnic pe baza caruia notiunile in cauza functioneaza. Este de mentionat tripla sursa de terminologie utilizata: termenilor beneficiind de o definitie legala (1) li se adauga notiunile teoretizate de doctrina de specialitate, pe suportul solid oferit de solutiile pretoriene din sisteme de drept precum cel francez, de pilda (2), cu adjonctiunea termenilor impru-mutati dinspre dreptul civil clasic, la care dreptul consumului recurge, cu mai multa sau mai putina candoare, ca fond terminologic de drept comun (3).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de dreptul consumului
Cartea Dictionar de dreptul consumului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de dreptul consumului - Goicovici Juanita" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar De Dreptul Mediului - Romitan Ciprian Raul Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare
Romitan Ciprian Raul
17,44 lei
Dictionar De Expresii Juridice Latine - Raduletu Sebastian, Sauleanu Lucian Bernd Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare
Raduletu Sebastian, Sauleanu Lucian B...
24,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DictionareCarti recomandate din categoria Dictionare