Diavoliada si alte povestiri

Diavoliada si alte povestiri - Mihail Bulgakov
Pret: 66,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDiavoliada si alte povestiri
  • Autor: Mihail Bulgakov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1107-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 1072
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Diavoliada si alte povestiri - Mihail Bulgakov" de pe libraria ishop la pretul de 66,45 lei
Descriere carte:
Volumul Diavoliada si alte povestiri reuneste mare parte din prozele scurte ale lui Bulgakov, de o mare diversitate tematica si structurala, dar distingindu-se printr-o remarcabila unitate a viziunii. Desfasurindu-si activitatea pe fundalul dramatic al ascen­siunii bolsevismului, contestat de critica si interzis de mecanismele cenzurii, Bulgakov aduce in prim-plan o serie de probleme semni­ficative pentru situatia literaturii si conditia scriitorului din epoca sa, de la crezul artistului la responsabilitatea intelectualului umanist si a omului de stiinta, de la pericolul sufocarii esentelor sub greutatea strivitoare a aparentei la depersonalizarea si unifor­mizarea individului intr-o societate totalitara. Lumea descrisa de el este una haotica si halucinanta, in care umorul, ironia, sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund, iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si cutezatoare.

?La sfirsitul anilor ?30 , cind era redus la tacere de catre cerberii ortodoxismului stalinist, Bulgakov isi adreseaza siesi cuvintele utilizate pentru a-l descrie pe marele scriitor german E.T.A. Hoffmann: ?El transforma literatura intr-un meterez de unde, ca artist, masoara pedeapsa satirica pentru tot ceea ce este deformat in lumea reala?.? (Edithe C. Haber)
?Micul functionar inghitit de mecanismul statului sovietic este simbolul Diavoliadei . Noua putere este chiar Diavoliada . Noua viata devine un infern pe care nici Gogol nu si l-ar fi putut imagina.? (I.M. Nusinov)
?La Bulgakov nici un cuvint si nici o imagine nu sint intimplatoare, iar orice efect prozastic este bine calculat. Halucinanta si, deseori, sincopata, proza lui de tinerete are, insa, o arhitectura invizibila. De aceea, s-a si spus ca unele dintre prozele sale scurte sint chiar niste criptograme. Or, atunci, bolta cereasca inghetata si neagra, bezna strapunsa de fulgere de lumina, vifornita si vijelia, care, toate, consuna cu ?anii furtunosi? ai epocii, ar trebui sa fie parti dintr-o mare viziune unitara. Cheia de descifrare a acestei viziuni si a mesajului ei profetic s-ar putea sa se gaseasca, cred, in Diavoliada , volumul sau de nuvele si povestiri.? (Ion Vartic)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Diavoliada si alte povestiri
Cartea Diavoliada si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Diavoliada si alte povestiri - Mihail Bulgakov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Romain Kalbris - Hector Malot Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hector Malot
9,42 lei
Alergind ca apucatii - Augusten Burroughs Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Augusten Burroughs
27,50 lei
Cititorul (Ed. 2011) - Bernhard Schlink Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bernhard Schlink
14,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala