Pina la caderea noptii

Pina la caderea noptii - Michael Cunningham
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPina la caderea noptii
Comanda acum "Pina la caderea noptii - Michael Cunningham" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Autorul romanului Orele, ecranizat in 2002 de Stephen Daldry, cu Meryl Streep, Nicole Kidman si Julianne Moore in rolurile principale.  

Protagonistii romanului Pina la caderea noptii, Peter si Rebecca Harris, sint un cuplu de virsta mijlocie, cu cariere de succes in domeniul artelor ? ea este editor, el lucreaza la o galerie ?, un apartament luxos in SoHo, o fiica plecata la colegiu in Boston, prieteni, o viata sociala activa si toate motivele materiale sa fie fericiti impre­una. Exista, desigur, si mici insatisfactii si derapaje: Peter incepe sa constientizeze tot mai mult pierderea tineretii, iar relatiile de cuplu si-au pierdut destul de mult din ardoare. Totul se precipita insa atunci cind soseste in vizita fratele mai mic al Rebeccai, Ethan, poreclit de familie Mizzy, "Greseala", un tinar sedu­cator, dar aflat intr-un impas profund din cauza drogu­rilor. In prezenta lui, parca sub influenta unor forte obscure, Peter incepe sa-si puna sub semnul intrebarii clientii artisti, operele acestora, propriile alegeri din cariera si intreaga existenta, pe care si-a construit-o cu atita tenacitate. Asemenea celebrului roman Orele, Pina la caderea noptii abordeaza teme esentiale ale literaturii: felul cum ne punem sub semnul intrebarii identitatea, semnificatia frumosului si rolul pe care il ocupa dragostea in exis­tenta umana.  

"Nu poti sa citesti acest roman fara sa te gindesti ca in fiecare picatura de apa, in fiecare comentariu aparut pe neasteptate, in conturul gratios al unei banale vaze de flori sta o intreaga lume de semnificatii. Romanul lui Cunningham este o adevarata meditatie asupra frumusetii." ( The Boston Globe )    

"Pe alocuri amar, dar indraznet si expansiv in punctele lui de forta, romanul lui Cunningham ofe-ra imaginea inedita a mintii unui barbat, o radiografie a unei structuri acutizate, cinice, autodistructive cind nu face apologia egotismului." ( More Magazine )  

"In cel mai dens roman al sau, un imn al creativitatii umane, Cunningham impleteste eroticul cu esteticul, pentru a orchestra acordurile fine ale crizei sufletului; scriitorul american se inspira aici din Henry James si Thomas Mann, dar si din meditatiile picturale ale lui Agnes Martin ori din indraznelile lui Damien Hirst. Rezultatul este o poveste misterioasa, spirituala, intima a frumusetii si a dorintei, a dragostei si senectutii." ( Booklist )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pina la caderea noptii
Cartea Pina la caderea noptii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pina la caderea noptii - Michael Cunningham" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dinti albi  - Zadie Smith Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Zadie Smith
40,37 lei
Cronicarul sportiv - Richard Ford Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Richard Ford
32,40 lei
Metroland - Barnes Julian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Barnes Julian
9,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala