Dialoguri

Dialoguri - Jorge Luis Borges, Ernesto Sabato
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDialoguri
Comanda acum "Dialoguri - Jorge Luis Borges, Ernesto Sabato" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Consemnate de Orlando Barone  

Daca ii pui pe Jorge Luis Borges si Ernesto S ? bato sa discute, obtii un schimb de idei plin de savoare si o carte excelenta. Dialogurile celor doi scriitori argentinieni, consemnate in 1974-1975 de un alt scriitor, Orlando Barone, o demonstreaza din plin. Vorbind despre ?toate? ? despre oglinzi si labirinturi, despre enciclopedii, despre autori exotici sau canonici, despre orbire si gesturile de zi cu zi ?, protagonistii ne incinta cu comentarii pasionante si zugravesc un tablou plin de culoare al anilor ?70.  

?Unii cred ca aceste dialoguri sint imaginare sau o inventie literara, si nu o discutie reala, planuita cu grija dinainte. Altii le ignora sau le resping si nu cred in buna intelegere dintre cei doi scriitori dupa discordia politica ce i-a separat vreme de douazeci de ani. Si totusi, vocile lui Borges si S ? bato, inregistrate pe casete, rasuna in aceasta carte?? (Orlando Barone)  

?Borges este unul dintre cei trei scriitori fundamentali ai secolului XX, alaturi de Kafka si Pessoa. Cu S ? bato ne aflam in fasa unui autor tragic si in acelasi timp foarte lucid, capabil sa construiasca labirintice coridoare in sufletul cititorilor fara sa le ingaduie insa sa-si ia ochii  de la cele mai intunecate colturi ale fiintei lor?? ( Jos? Saramago)  
? Marea lectie pe care ne-o da Borges nu tine de tematica, nici de continut. De fiecare data ne da o lectie de scriitura.Dinaintea fiecarei fraze, el nu se gindeste ce adjectiv sa adauge, ci ce adjectiv sa suprime? Borges ne-a dat unele dintre cele mai bune pagini din istoria literaturii.? (Julio Cort?zar)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dialoguri
Cartea Dialoguri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dialoguri - Jorge Luis Borges, Ernesto Sabato" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Operatiunea Shylock - Philip Roth Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philip Roth
35,10 lei
Casa Buddenbrook - Thomas Mann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thomas Mann
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala