Despre omul nobil, cupa din care bea regele

Despre omul nobil, cupa din care bea regele - Meister Eckhart
Pret: 16,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre omul nobil, cupa din care bea regele
  • Autor: Meister Eckhart
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Religie
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-50-1710-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 212
  • Format carte: 11x18 cm
Comanda acum "Despre omul nobil, cupa din care bea regele - Meister Eckhart" de pe libraria ishop la pretul de 16,20 lei
Descriere carte:
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfarsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii.„Exista in orice traditie oameni ai intelectului inflacarat. Meister Eckhart este dintre acestia. In el, cele doua calitati - magistru si maestru spiritual, teolog si predicator, scolastic si mistic - se afla intr-o organica, miraculoasa coerenta. Opera scolastica – in latina, limba universala a Bisericii si a savantilor. Misiunea de predicator si opera mistica - in latina, dar mai ales in germana, limba vernaculara, a celor «neinvatati» dar ardenti, limba in formare, a carei plasticitate Eckhart o foloseste cu stralucire pentru a transpune termenii doctrinei si ai experientei spirituale, facand o sinteza intre conceptia lui Dionisie Areopagitul si cea a lui Augustin, intre «intoarcerea sufletului» in propria-i adancime si extazul dionisian.Eckhart se numara printre cei capabili sa exploateze metafizic - in sensul unei metafizici de experimentat, de realizat interior - intreaga desfasurare a realului. Aceasta e si atitudinea pe care vrea sa o propuna ascultatorilor sai, sa o imprime in ei.” (Anca Manolescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre omul nobil, cupa din care bea regele
Cartea Despre omul nobil, cupa din care bea regele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre omul nobil, cupa din care bea regele - Meister Eckhart" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anul o mie si pacea lui Dumnezeu - Dominique Barthelemy Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Dominique Barthelemy
27,07 lei
Meditatie asupra Vechiului testament - Sergiu Duca Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Sergiu Duca
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie