O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS

O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS - ANTON, Fabian
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS
  • Autor: ANTON, Fabian
  • Editura: Paralela 45
  • Colectia: SAPIENTIA
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-47-0232-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 208
  • Format carte: 10x18
Comanda acum "O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS - ANTON, Fabian" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
In forma clara a unei cronologii, cercetatorul Fabian Anton reconstituie chipul si istoricul Sfantului Munte. Mai precis , jaloneaza istoria unei lumi care traieste in afara istoriei: suspendata intre pamant si cer.
Sunt aici multe repere prin care cel intelept va intelege paradoxul unei organizari umane care nu face istoria, ci numai o imbunatateste.
Cronologia urmareste intemeierea, cresterea si faptele din "gradina Maicii Domnului"; atesta viata a sute de personaje exemplare, dintre care unele au intrat in calendar, altele in legenda. Sunt consemnate si episoade conflictuale, controverse acerbe sau abateri sfarsind dramatic cum ar fi alungarea rusilor ispititi de erezie, la inceput de veac XX sau, recent, luptele cu rebelii ultra-ortodocsi de la manastirea Esfigmenu. Dar in mod esential, este notata lucrarea sporitoare a unei comunitati sortite desavarsirii.
O buna parte a acestei carti atesta participarea romanilor la istoria Athosului. Intai, participarea spirituala: prin monarhi sporiti, de mare anvergura duhovnicesca. Apoi, participarea materiala: sute de ani, voievozi romani si mari familii boieresti au ctitorit pe Sfantul Munte, au restaurat, au inzestrat lacasurile sfinte, au facut donatii mari. Dupa caderea Constantinopolelui, cand grecii pierd controlul pe Sfantul Munte, voievozii romani au fost si ,,voievozi de Athos'': prin constructii si finante, ei controlau, in sens benefic, toate asezamintele din peninsula monahiceasca, nu doar pe cele romanesti.
Cronologia de fata merge pana la 2007, incheidu-se cu marturiile unui prestigios monah roman, arhim. Petroniu Prodromitul. Acesta isi exprima mahnirea pricinuita de primejdia ,,lumirii'' Muntelui Athos; dar face si elogiul unui Athos etern, care se protejeaza de lumire, ramanand un spatiu exemplar al imbunatatirii omului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS
Cartea O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O ISTORIE CRONOLOGICA A SFANTULUI MUNTE ATHOS - ANTON, Fabian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Etica protestanta - Max Weber Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Max Weber
19,48 lei
Un dictionar la Bibliei - John M.court Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
John M.court
39,90 lei
Dinamica credintei - Paul Tillich Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Paul Tillich
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie