Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu

Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu - Dan C. Mihailescu
Pret: 22,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre omul din scrisori. Mihai Eminescu
Comanda acum "Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu - Dan C. Mihailescu" de pe libraria ishop la pretul de 22,50 lei
Descriere carte:
?Nu studii de specialitate istorico-socio-literara am de gand sa fac. Ca gazetar, nu am stofa de erudit si nu am de gand sa-mi croiesc un frac pentru lucrul in gradina. Nu istoria, nu istoriile ma intereseaza, ci firea omului, asa ... cum se infatiseaza ea in scrisul faptuit exclusiv pentru (un) celalalt.? ( Dan C. Mihailescu ) "Nici patrundere directa pe usa de onoare, dar nici strecurare cvasilicita pe scara de serviciu a jurnalului, opera epistolara este adesea o deghizare mai credibila, mai - instinctiv - sincera a eului decat celelalte doua. Ca e scrisa in camizol sau redingota, in pat, pe coltul scrinului, la cancelarie, in hamac, pe plaja, in holul hotelului sau intr-o poiana insorita, pe patura in padure, in budoar, la cazarma ori pe patul de spital, scrisoarea face buna medie(re) intre oglindirea necrutatoare, cruda si nuda, a jurnalului si travestiul oficial al operei publice. Este un interstitiu, un limb, spatiu filtrant al extremelor, care estompeaza, dar nu falsifica, nuanteaza fara sa malformeze... prea mult.
Lucru pentru patru ochi, scrisoarea sta, cum spuneam, la mijloc, legatura intre doua suflete. Daca in jurnal te oglindesti mai mult sau mai putin narcisiac, compensator sau razbunator (cu sau fara gandul la cititorii posteritatii), in scrisori esti obligat sa respecti regulile jocului in doi.
Mi-am gasit o vizuina literara, un refugiu sufletesc, o evadare mentala scormonind in jarul iubirii dintre Mihai si Veronica si incercand sa vad in ce masura se plia expeditorul Eminescu pe specificul destinatarilor sai." ( Dan C. Mihailescu )

Dan C. Mihailescu , critic, istoric literar si eseist, s-a nascut la 12 decembrie 1953. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti (1976). A fost cercetator stiintific la Institutul de istorie si teorie literara "George Calinescu" (1980-2003), secretar de redactie la Revista de istorie si teorie literara (1983-1986), editorul suplimentului "Litere, arte, idei" al ziarului Cotidianul (1991-1996; 2001-2003). Din 1999 realizeaza la Pro TV emisiunea "Omul care aduce cartea". A fost cronicar literar la revistele Transilvania si 22 si detine in prezent cronica literara la "Ziarul de duminica", suplimentul cultural al Ziarului financiar . A primit de doua ori Premiul Uniunii Scriitorilor: in 1982 pentru debut si in 1999 pentru traducerea operei dramatice a lui Eugene Ionesco. A mai tradus Cunoasterea inutila (1992) si Revirimentul democratiei (1995) de Jean-Francois Revel.
Autor al volumelor: Perspective eminesciene (1982), Dramaturgia lui Lucian Blaga (1984), Intrebarile poeziei (1989), Stangacii de dreapta (1999), Scriitorincul (2001), Bucuresti. Carte de bucati (2003), Literatura romana in postceausism. I. Memorialistica sau trecutul ca re-umanizare (2004), Carte de placere (2004).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu
Cartea Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu - Dan C. Mihailescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Rasu'-plansu' lui Nichita Stanescu - Laurian Stanchescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Laurian Stanchescu
24,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara