Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I

Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I - Eugen Negrici
Pret: 36,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I
  • Autor: Eugen Negrici
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Cartea Romaneasca
  • Categoria: Critica Literara
  • ISBN: 978-973-23-2920-7
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte: 155 x 235
Comanda acum "Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I - Eugen Negrici" de pe libraria ishop la pretul de 36,05 lei
Descriere carte:
Literatura romana sub comunism. 1948-1964 este primul volum din noua versiune substantial revizuita a sintezelor anterioare ale profesorului Eugen Negrici despre poezia si proza din Romania comunista. Panorama a compromisurilor si manipularilor propagandistice, studiul cucereste printr-o combinatie specifica de nerv polemic, subtilitate critica si spirit sistematic, propunind o abordare lipsita de menajamente a unei epoci ce nu inceteaza sa provoace controverse. Un bestseller critic si o carte imposibil de evitat pentru cei care vor sa inteleaga mai bine cum a supravietuit literatura romana in vremuri de restriste.  

"Eugen Negrici incearca sa creeze o istorie organica a literaturii romane din perspectiva relatiei cu sistemul comunist si, in paralel, o posibila "poetica a totalitarismului". Putem sa nu fim de acord cu optiunile din Literatura sub comunism; va trebui, insa, sa recunoastem ca regulile jocului si modelul de analiza a unei perioade literare cu grave complicatii (interne si externe) au fost fixate cu precizie. Proiectul lui Eugen Negrici e incitant si merita dezbatut in continuare." (Alex Goldis)  

" Literatura romana sub comunism nu este o istorie literara in acceptia obisnuita a termenului, intrucit nu-si propune sa inregistreze metodic productia literara din perioada 1948-1989. Ea urmareste cu deosebire evolutia fenomenului artistic romanesc in conditiile tragice ale unei societati opresive si eforturile exceptionale ale scriitorilor romani de a gasi caile si mijloacele prin care sa faca sa functioneze, cu cit mai putine concesii, institutia literaturii. Renuntind la primul capitol al cartii ? cel dedicat istoriei raportului literaturii cu propaganda, in acelasi timp cel vinovat de "partinire" ? aceasta a II-a editie va fi scutita de asprimi, incrincenari si lamentatii. Ceea ce va produce, poate, dezamagire in rindul celor care considera ca asemenea rabufniri neacademice au, totusi, noima lor, dupa anii de teroare fizica si psihica." (Eugen Negrici)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I
Cartea Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatura romana sub comunism. 1948-1964. Vol. I - Eugen Negrici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Scurta istorie a lingvisticii - R. H. Robins Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
R. H. Robins
18,00 lei
In cautarea limbii perfecte - Umberto Eco Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Umberto Eco
20,43 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara