Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii

Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii - Matei Calinescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii
  • Autor: Matei Calinescu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 973-683-833-1
  • An aparitie: 2002
  • Numar de pagini: 184
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii - Matei Calinescu" de pe libraria ishop la pretul de 13,78 lei
Descriere carte:
Relatia stabilita intre discipol si maestru a reprezentat dintotdeauna un subiect deosebit de atractiv pentru public. Deosebit, prin firele nevazute care se intind intre cei doi, cu toate perioadele de apropiere si detasare, de negare sau acceptare, de intelegere reciproca. Deosebit, nu in ultimul rind, prin nuantele pe care le presupune o asemenea legatura, prin modul in care fiecare e dispus sa-l instruiasca si sa invete de la celalalt. In acest sens, apropierea intelectuala dintre Eliade si Culianu, doua personalitati majore ale diasporei romanesti, constituie o carte de exceptie, menita sa arate ?culisele? unei prietenii exemplare.

Cuprins: Sub semnul fantasticului ? O crima perfecta? ? Maestrul indepartat ? ?In Romania n-am aflat nimic despre Romania? ? Moartea maestrului ? ?Paznicul exilului? ? Eliade si Sebastian ? Eliade si Jung ? ?Nouasprezece trandafiri: o lectura profunda? ? Pornind de la ?mesajul atit de abil camuflat? ? ?Un om mare?: in ce sens? ? Ionesco si Eliade: Amedee si macrantropul ? O despartire dificila ? Discipolul cu ?focul sacru?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii
Cartea Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre Ioan P. Culianu si Mircea Eliade . Amintiri, lecturi, reflectii - Matei Calinescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cazul Wagner - Nietzsche Friedrich Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Nietzsche Friedrich
8,10 lei
Cearta - Erwin Kessler Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Erwin Kessler
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie