Critica ratiunii inutile si insuficiente

Critica ratiunii inutile si insuficiente - ***
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCritica ratiunii inutile si insuficiente
  • Autor: ***
  • Editura: All
  • Colectia:
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-606-587-009-3
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte: A5 148 x 210
Comanda acum "Critica ratiunii inutile si insuficiente - ***" de pe libraria ishop la pretul de 28,40 lei
Descriere carte:
Dan Stoica (Jemapel) si Costin Oproiu (Jemanfu) au absolvit in `84 Facultatea de Automatica si Calculatoare. De atunci au facut ce-au stiut mai bine pentru doza zilnica de tigari si bere. Astazi Jemapel se ocupa de arta programarii in Ottawa, iar Jemanfu de contemplatie zootehnica pe dealurile transilvane, de care imprejurimile Brasovului nu duc lipsa. De vorbit au scris tot timpul sub forma de e-mailuri despre una si alta. Intr-un puseu recent de generozitate fata de contemporani au stabilit ca a sosit vremea sa adune intr-un volum o parte din cugetari.

Cine suntem

Avem in pregatire autobiografiile romantate, iar in proiect biografiile oficiale si reciproce. Pe termen scurt, ceea ce intereseaza in mod sigur cititorul este cum ne-am intalnit. Exista 4 versiuni:

1) Martorul descrie intalnirea ca fiind mai degraba rece si protocolara, intr-o buda cazona prin anii `79, servind patria:
- Jemapel.
- Jemanfu.

2) Martorul sustine ca intalnirea a fost pur intamplatoare, Jemapel formand gresit un numar de telefon, el cautandu-l de fapt pe Jemanfish. S-a prezentat cu calm si politete british, dar i s-a raspuns cu tupeu latin, indicand iminenta intrare in UE:
- Jemapel.
- Jemanfu!!!

3) Martorul plaseaza cu exactitate momentul in perioada recesiunii economice romanesti, adica in ultimii 45 de ani. Jemapel vorbeste singur, e cu privirea pierduta si pasaportul in mana, indicand atat spiritul boem, dar si ravagiile timpului, tutunului si alcoolului. Pe de alta parte, Jemanfu sta demn pe o bordura, fara acte, fara bani, practic in curu` gol, indicand cam acelasi lucru, dar si o mai indelungata perioada petrecuta printre ai sai.
- Jemapel???
- Jemanfu!

4) Martorul aduce o versiune contamporana a evenimentului, ce face aluzie la probleme de vedere, inevitabile cu varsta. In acelasi timp se sugereaza si unele probleme cu auzul aparute prin compensatie, simetrie sau exercitiu social. Ne referim la martor, evident:
- Jemapel!!!
- Jemanfu???  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Critica ratiunii inutile si insuficiente
Cartea Critica ratiunii inutile si insuficiente in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Critica ratiunii inutile si insuficiente - ***" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tacerea trupului - Ceronetti Guido Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ceronetti Guido
0,00 lei
Prelegeri de filosofie - Mihai Milca Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Mihai Milca
9,50 lei
Tesatura Opiniilor - Ullian J. S., Quine W. V. Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Ullian J. S., Quine W. V.
20,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie