De pe bancile scolii in inchisorile comuniste

De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu
Pret: 24,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDe pe bancile scolii in inchisorile comuniste
Comanda acum "De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
Stiam din copilarie despre existenta unui grup anticomunist in orasul natal, dar nu am banuit niciodata ca, in paralel cu organizatiile UTM, au activat in tara peste treizeci de grupari considerate de Securitate subversive.

Atunci, nu m-am gandit ca le voi descoperi si ca voi scrie despre acesti tineri curajosi, care au sfidat un sistem nedrept, in scopul implinirii unor idealuri inalte. - Lacramioara Stoenescu 

Atunci cand mai sunt unii care vorbesc despre pasivitatea romanilor in anii dictaturii comuniste, este bine sa stim ca nu toata lumea a plecat capul, ca au existat atatea forme de rezistenta care au creat adevarate cosmaruri pentru un regim detestat, pe drept cuvant considerat ca antipatriotic, antidemocratic si inuman. Un regim al terorii si al minciunii. Cartea Lacramioarei Stoenescu este deopotriva o recuperare a memoriei si un act de justitie morala pentru acei tineri care, sperand cu disperare, au sfidat domnia Raului. Cand totul parea pierdut, ei s-au obstinat sa nu capituleze. Au platit cu ani grei de temnita, cu persecutii oribile pentru curajul verticalitatii. Ar fi necesar ca aceasta carte, onesta, profunda, pasionanta si tulburatoare, sa fie citita de cat mai multi tineri, elevi si studenti, ca un argument pentru demnitate si un antidot impotriva lasitatii, cinismului si conformismului servil. - Vladimir Tismaneanu 

LACRAMIOARA STOENESCU (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti in 1969. A fost profesoara la Colegiul "Cantemir-Voda" din Bucuresti.

Debuteaza in 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic Copii - dusmani ai poporului .

Este autoarea unor scenarii radiofonice dupa cartea Copii - dusmani ai poporului: Am fost dusman al poporului si Un om nevinovat . De asemenea, a scris scenariile Deportati in Siberia si De o parte si de alta a Prutului , dupa cartea Exercitii de memorie, o paranteza trista a istoriei de acad. Gleb Dragan.

Colaboreaza la Romania Libera , suplimentul Aldine , cu interviuri luate unor fosti detinuti politici, interviuri reluate in volumul de fata.

Are in lucru numeroase proiecte legate de tema inchisorilor comuniste si a memoriei recente.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre De pe bancile scolii in inchisorile comuniste
Cartea De pe bancile scolii in inchisorile comuniste in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "De pe bancile scolii in inchisorile comuniste - Lacramioara Stoenescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lenin - Alexandre Dorozynski Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Alexandre Dorozynski
19,00 lei
Viata in Rosu, vol. I + II - Christian Duplan Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Christian Duplan
0,00 lei
Dosarul Ana Pauker - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Paul Stewart, Chriss Riddell
71,01 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism