Adevarata calatorie a lui Zahei

Adevarata calatorie a lui Zahei - Marius Oprea
Pret: 31,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAdevarata calatorie a lui Zahei
  • Autor: Marius Oprea
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-2023-1
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Adevarata calatorie a lui Zahei - Marius Oprea" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:
"Inculpatul Vasile Voiculescu, dupa 23 august 1944, a scris o serie de poezii pe teme mistice, care au caracter dusmanos fata de regimul de democratie populara din Republica Populara Romana. [...] Inculpatul a recunoscut in instanta ca a scris ... o serie de poezii mistice, insa nu a urmarit sa ponegreasca regimul democrat din RPR. Tribunalul inlatura cu nesinceritate sustinerile inculpatului, facute in sensul de mai sus, si retin in sarcina sa faptele comise. Fata de recunoasterile integrale facute cu ocazia anchetei penale, coroborate cu declaratiile celorlalti coinculpati, precum si cu materialele corp delict aflate la dosar, Tribunaluk retine ca dovedise in sarcina sa faptele comise. Il condamna pe Voiculescu Vasile la 5 ani de temnita grea si 5 ani degradare civica pentru uneltire contra ordinii sociale prin agitatie publica."Cum a ajuns poetul V. Voiculescu dusman al poporului vom afla din tulburatoarea investigatie a istoricului Marius Oprea, care a reconstituit in aceasta carte circumstantele politice, intelectuale si umane ale unuia dintre cele mai exemplare cazuri de represiune stalinista din Romania: procesul Rugului Aprins.
Grafica: Ionut Brostianu
Editor: Catalin Strat

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Adevarata calatorie a lui Zahei
Cartea Adevarata calatorie a lui Zahei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Adevarata calatorie a lui Zahei - Marius Oprea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria comunismului din Romania - Comisia Prezidentiala pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Comisia Prezidentiala pentru Analiza ...
76,50 lei
Angor Pectoris - Ivan Denes Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ivan Denes
9,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism