Dansatoarea

Dansatoarea - Mori Ogai
Pret: 14,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDansatoarea
Comanda acum "Dansatoarea - Mori Ogai" de pe libraria ishop la pretul de 14,40 lei
Descriere carte:
Pana sa ajunga in Berlin, Ota Toyotaro era un tanar studios, care promitea sa faca o stralucita cariera politica. In sufletul lui ca "arborele de matase ale carui frunze se inchid imediat ce le atingi" era o singura dorinta: sa recastige onoarea familiei. Confiscat insa de metropola europeana, tanarul cade rand pe rand in capcanele intinse de orice mare oras. O singura privire albastra, plina de tristete, cea a gratioasei Elise, e de ajuns pentru a farama scutul idealurilor lui Toyotaro si pentru a-l face sa renunte la tot. Visul lui e lasat la voia destinului, mai bine zis, a bunului sau prieten Aizawa...

Intre scriitorii-medici ai lumii se numara si japonezul Mori Ogai (1862 - 1922), de fapt Mori Rintaro?. Ogai, pseudonimul literar ales, s-ar putea traduce prin "zarea pescarusilor". La zece ani se muta la Tokio, ca sa studieze, si locuieste la unchiul lui, Nishi Amane, intemeietorul filozofiei moderne japoneze. Termina facultatea de medicina in 1881 si devine medic militar. Este poliglot, stie chineza, olandeza, germana si franceza. In anii urmatori pleaca in Europa, studiind la Leipzig, Dresda, Munchen, Berlin. Intors in Japonia, se dedica unei cariere stralucite de medic militar. In paralel se ocupa de literatura, muzica, arta si filozofie si este unul dintre cei care pariaza pe modernitate si pe influenta europeana. Poate de aceea traduce din marii scriitori europeni, Lessing, Schiller, Kleist, Goethe (Faust - ambele parti), Ibsen, Strindberg etc.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dansatoarea
Cartea Dansatoarea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dansatoarea - Mori Ogai" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cintec de lebada - Aldous Huxley Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Aldous Huxley
27,50 lei
Marginea - Andre Pieyre de Mandiargues Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Pieyre de Mandiargues
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala