DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)

DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan
Pret: 23,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)
Comanda acum "DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Periferia ca istorie ar putea fi cel mai potrivit titlu pentru lucrarea de fata; o tema care nu este detaliata doar din perspectiva spatial-temporala cat mai ales din perspectiva comportamental-patologica a locuitorilor. Pentru a realiza aceasta completare autorul a folosit informatii si interpretari de antropologie culturala, studii de sociologie, psihologie si patologii urbane; materiale de geografie umana si economica, de demografie, etnografie, mitologie, mentalitati si istoria ideilor.
O monografie istorica a periferiei istorice din perspectiva cercetarilor interdisciplinare credem ca reprezinta o noutate in literatura de specialitate. Pentru a sustine acest demers complex si variat, Bogdan Bucur a folosit intreaga bibliografie la care a avut acces: documente de arhiva; documente edite; memorialistica; cotidiene si periodice; monografii; biografii; antologii; enciclopedii; planuri, harti, atlase, catagrafii; dictionare; lucrari de specialitate; beletristica si diverse alte lucrari.
Lucrarea de debut a lui Bogdan Bucur aduce in istoriografia romaneasca o sinteza necartografiata si foarte greu de sintetizat in reperele atat de clare ale unui studiu istoric de anvergura, asa cum se contureaza a fi volumul Devalmasia valaha. O istorie anarhica a spatiului romanesc (1716-1828).
Adrian Majuru

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828)
Cartea DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "DEVALMASIA VALAHA. O ISTORIE ANARHICA A SPATIULUI ROMANESC (1716-1828) - BUCUR, Bogdan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Razboi Politic In Blocul Comunist - Mihai Retegan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Mihai Retegan
14,40 lei
Romania 1866 - 1947 - Hitchins Keith Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Hitchins Keith
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor