Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii

Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii - GIURESCU C. Constantin
Pret: 120,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii
Comanda acum "Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii - GIURESCU C. Constantin" de pe libraria ishop la pretul de 120,00 lei
Descriere carte:
Editie ingrijita de Dinu C. Giurescu Lucrarea reproduce editia sa (a III-a) publicata de reputatul istoric incepand din anul 1938, in colectia Biblioteca enciclopedica a Fundatiei pentru literatura si arta Regele Carol II , si, pe parcursul a trei volume, cuprinde  istoria poporului roman, din cele mai vechi timpuri pan la sfarsitul epocii fanariote. Fidel inftisrii dezvoltrii istorice a intregului popor roman, de pretutindeni, autorul acord fiecrui factor de ordin economic si de ordin spiritual importanta si locul ocupat in istoria neamului, subsumandu-le ins adevrului primordial avut in vedere de-a lungul intregii scrieri: respectarea obligatorie a adevrului istoric, cu cea mai riguroas neprtinire. Intreprindere importanta si migaloasa, Istoria romanilor este istoria unuia dintre cele mai vechi popoare europene chiar a celui mai vechi din sud-estul european , a unui popor ai carui stramosi apartineau elitei antichitatii, dar si istoria celui mai vechi popor crestin din sud-estul european. Materialul istoric este prezentat intr-o form accesibil unui public cat mai larg, evitand terminologia special sau tehnicizarea discursului in favoarea unei bogate bibliografii si a unui impresionant material cartografic, specifice fiecrui capitol. Volumul I : Din cele mai vechi timpuri pana la moartea lui Alexandru cel Bun (1432) Cuprinde 151 de figuri in text si 7 harti in afara de text. 464 pag. + 7 harti Volumul al II-lea: De la Mircea cel Batran si Alexandru cel Bun pana la Mihai Viteazul Cuprinde 177 de figuri in text si 4 harti in afara de text. 536 pag. + 4 harti Volumul al III-lea: De la moartea lui Mihai Viteazul pana la sfarsitul epocii fanariote (1601-1821) Cuprinde 233 de figuri in text si 10 harti in afara de text. 792 pag.+ 10 harti Constantin C. Giurescu (n. 13/26 octombrie 1901, Focsani; d. 1977), istoric roman, a fost membru al Academiei Romane si profesor la Universitatea Bucuresti . Este fiul lui Constantin Giurescu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii
Cartea Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria Romanilor Vol. I, Ii, Iii - GIURESCU C. Constantin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Romania 1866 - 1947 - Hitchins Keith Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Hitchins Keith
0,00 lei
Experiente carcerale in Romania comunista. Volumul I - Cosmin Budeanca (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Cosmin Budeanca (coordonator)
31,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor