Curs de filosofie morala

Curs de filosofie morala - Vladimir Jankelevitch
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs de filosofie morala
Comanda acum "Curs de filosofie morala - Vladimir Jankelevitch" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Cursul de filosofie morala al lui Vladimir Jankelevitch a fost tinut la Universitatea Libera din Bruxelles in 1962-1963. El difera insa, prin factura sa, de remarcabilele lucrari pe care Jankelevitch le-a consacrat eticii ori chiar de cursurile sustinute la Universitatea Sorbonne. De aceasta data, Jankelevitch se dovedeste foarte didactic, recurge la o prezentare atent sistematizata si nu ezita sa faca numeroase re-ferinte precise la istoria filosofiei. Totusi, nu-si abandoneaza temele predilecte, precum raporturile intre morala si timp, intre morala datoriei si cautarea fericirii sau intre viata morala si cea religioasa. De altfel, o consistenta sectiune din finalul volumului ilustreaza comparativ fiecare tema a cursului cu ample citate din alte opere ale autorului.

Caracterul aparte si interesul acestui curs, in care se intilnesc profe-sorul si filosoful moralei, constau tocmai in intersectarea acestor doua linii de gindire. Caci, asa cum spune autorul, morala tinde sa invadeze intreaga existenta. Nu este nimic omenesc care sa nu fie moral.

Cuprins: Reducerea eticii la estetica Raporturile dintre viata morala si viata religioasa Raporturile dintre etica si psihologie Raporturile din-tre viata morala si datul psiho-biologic Morala datoriei in care datul este considerat un obstacol Realitatea morala conceputa prin raportare la viitor Atitudini morale care se raporteaza la trecut

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs de filosofie morala
Cartea Curs de filosofie morala in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs de filosofie morala - Vladimir Jankelevitch" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Iluzii si truisme - Bogdan Varvari Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Bogdan Varvari
17,10 lei
Fictiunea In Documentele De Arhiva - Natalie Zemon Davis Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Natalie Zemon Davis
9,00 lei
Despre intelepciunea iubirii conjugale - Emanuel Swedenborg Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Emanuel Swedenborg
4,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie