Cum sa uiti o femeie (editie noua)

Cum sa uiti o femeie (editie noua) - Dan Lungu
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCum sa uiti o femeie (editie noua)
  • Autor: Dan Lungu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Fiction Ltd
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-1674-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Cum sa uiti o femeie (editie noua) - Dan Lungu" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Jumatate de dragoste, jumatate despre dragoste. Asa s-ar putea defini, pe scurt, noul roman al lui Dan Lungu. Andi si Marga s-au cunoscut intr-o imprejurare ciudata si locuiesc impreuna de un an si jumatate. Sint tineri jurnalisti si lucreaza la acelasi ziar dintr-un oras de provincie, ea la pagina de mondenitati, iar el la investigatii. Desi lucrurile intre ei merg bine, intr-o buna zi Marga dispare, lasind un sibilinic bilet de adio. In lipsa unei explicatii rationale, Andi apeleaza la un intreg arsenal de strategii ale uitarii. Viata lui se complica si mai mult odata cu intilnirea unui grup de neoprotestanti si cu sentimentul ca Dumnezeu e pe urmele sale. Tot raul e spre bine, iar finalul povestii nu e neaparat fericit, ci doar altfel. Desigur, nu lipsesc malitia, (auto)ironia si umorul. Tulburator si amuzant, infiorat de nelinisti existentiale si cutreierat de psihologii accidentate, Cum sa uiti o femeie este , in acelasi timp, o carte despre dizolvarea mizantropiei si recucerirea inocentei, despre toleranta, despre cum se poate vorbi despre Dumnezeu in ziua de azi.

"Dan Lungu trebuie citit de urgenta." ( Lire )

"Dan Lungu si-a facut intrarea in literatura internationala cu o proza copios-satirica de cea mai buna calitate." ( Wiener Zeitung )

"In Romania se petrec schimbari imbucuratoare si din punct de vedere literar. Haosul productiv al tarii combinat cu ramasitele birocratiei comuniste produc conditii pentru o literatura cu tente suprarealiste, dar si pentru miniaturi subtile, pline de un umor adesea disperat. Proza lui Dan Lungu trebuie citita cu mare atentie, caci se incadreaza in domeniul marii literaturi." ( Die Furche )

"Cine-l citeste are senzatia ca priveste un foc de artificii. Inteligenta sclipitoare, sagacitatea si uneori malitia dovedite in intelegerea sufletului omenesc, ca si lirismul sobru, viril sint cuceritoare." (Alex. Stefanescu)

"Apartinind asa-numitei "generatii a decreteilor", Dan Lungu e un prozator calm, profesionist si matur, fara excesele si teribilismele unora din colegii sai mai tineri."(Paul Cernat)

"Avem, in persoana lui Dan Lungu, un scriitor captivant si puternic. Lucrul e incontestabil." (Cosmin Ciotlos)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cum sa uiti o femeie (editie noua)
Cartea Cum sa uiti o femeie (editie noua) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cum sa uiti o femeie (editie noua) - Dan Lungu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Coborirea de pe cruce - Florina Ilis Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Florina Ilis
28,45 lei
Cuvantul care ucide - Romanita Iovan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Romanita Iovan
18,13 lei
Nicoara Potcoava - Mihail Sadoveanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Sadoveanu
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana