Cui i-e frica de Emil Cioran?

Cui i-e frica de Emil Cioran? - Mircea A. Diaconu
Pret: 27,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCui i-e frica de Emil Cioran?
Comanda acum "Cui i-e frica de Emil Cioran? - Mircea A. Diaconu" de pe libraria ishop la pretul de 27,50 lei
Descriere carte:
Cartea lui Mircea A. Diaconu Cui i-e frica de Emil Cioran? lumineaza dintr-o perspectiva noua chipul - nu tocmai usor de prins intr-o imagine revelatoare - al ?strainului" Emil Cioran, ginditorul atipic bulversat si, paradoxal, in egala masura, consacrat de ceea ce el numeste ?cosmarul" parizian. ?Filosofia" cioraniana este citita printr-o grila pe care exegetul o deduce din fertila corespondenta purtata de expatriat cu ?cei de acasa". Nu despre un Cioran ?tragic" e vorba in aceste pagini, ci despre un Cioran ?sceptic, melancolic, umorist". Recursul sistematic la ironie pune sub semnul intrebarii multdiscutatul ?nihilism" cioranian. ?Si atunci, strigatul devine ris histrionic. In aceste conditii, cui sa-i fie frica de Cioran?!"

?Mircea A. Diaconu este probabil cel mai serios istoric literar aparut in Romania dupa 1990." ( Mircea Iorgulescu)

?Mircea A. Diaconu e unul dintre putinii critici de azi care nu face decit sa exerseze o vocatie; el n-are de proferat o dogma, n-are de emis decrete si nici nu trebuie sa-si impuna, cu goarna ori cu biciul, vreo generatie ori vreun club; prin urmare, nu-si pierde nicicind cumpatul, nu scrie cu cerneala violenta sau cu rarunchii supraincalziti. Chiar cind se aprinde, fie in entuziasm, fie in polemica, scrisul lui nu se visceralizeaza si nu paraseste perimetrul septic al ideii ori al argumentului." (Al. Cistelecan)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cui i-e frica de Emil Cioran?
Cartea Cui i-e frica de Emil Cioran? in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cui i-e frica de Emil Cioran? - Mircea A. Diaconu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lucian Blaga si contemporanii sai - Mircea Popa Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Mircea Popa
16,58 lei
Spaima de literatura - Blandiana Ana Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Blandiana Ana
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara