Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey

Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey - Marguerite Yourcenar
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey
Comanda acum "Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey - Marguerite Yourcenar" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Marguerite Yourcenar (1903-1987), este unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX, autoare de romane: Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica , Piatra filozofala , Memoriile lui Hadrian , dar si de poeme, eseuri, articole de atitudine, amintiri. Este membra a Academiei regale din Belgia din 1970, si prima femeie aleasa in Academia franceza, in 1980.
Matthieu Galey (1934-1986) este un important critic literar si cronicar dramatic la Nouvelles litteraires , Combat etc. A adaptat, de asemenea, piese anglo-saxone si a lasat un Jurnal (Grasset, 1987), marturie despre lumea teatrului si viata literara pariziana dintre anii 1950-1986.
Din colaborarea acestor doua spirite stralucite au rezultat reflectiile de senectute, incredintate de Marguerite Yourcenar mai tanarului ei interlocutor, venit sa stea de vorba cu ea in indepartata America, unde scriitoarea si-a trait ultimii ani de viata.

Ganduri despre propria tara de origine, Belgia si cea adoptiva, Franta, despre razboi, viata, moarte, frica, sex, homosexualitate, politica, feminism, intr-o carte, cum sunt foarte putine astazi, din care citind-o ai sentimentul ca inveti ceva la fiecare fraza, fara sa-ti lase o clipa senzatia neplacuta ca vrea sa te invete ceva. Si mai ales, ca te-ar privi absenta de la inaltimea intelepciunii si gloriei incontestabile.
?Intelepciunea intreaga sta in rabdare: sa stii sa suporti lumea fara sa uiti perfectiunea vasta in care ea se inscrie? spune ea. Si nu este decat una din miile de fraze cioplite in piatra ale acestei carti. In insasi? piatra filozofala pe care scriitoarea pare s-o fi gasit la sfarsitul vietii si sa o daruiasca cititorului.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey
Cartea Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey - Marguerite Yourcenar" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre lucrurile simple - Mihaela Radulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Mihaela Radulescu
23,70 lei
De la Karl Marx la Coca-Cola - Adrian Nastase Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Adrian Nastase
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri