Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III

Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III - Dumitru Popescu
Pret: 24,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III
Comanda acum "Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III - Dumitru Popescu" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
Cu cel de-al treilea volum al memoriilor lui Dumitru Popescu, am ajuns la anii - treisprezece la numar! - petrecuti in imediata vecinatate a ?unui sef imposibil, autoritar, grosolan, nestatornic, ghidat de marunte considerente subiective si de rationamente inchistate? si a unui ?demon feminin retrograd si patimas, ignorant si intortocheat?, inconjurati de o ?noua echipa de buldozere rudimentare, slugarnice si aproape oarbe?.
Avem doar un fragment din dublul portret al Cabinetului unu si Cabinetului doi, asa cum s-au vazut ele de foarte aproape de-a lungul unei indelungate colaborari; si doar o idee despre atmosfera care domnea acolo, la varful puterii.
La ele se adauga alte portrete, de oameni de litere si de cultura, framantarile si disputele din Uniunea Scriitorilor si cea a artistilor plastici, in anii '80, cu schimbarea abuziva a conducerii lor, plagiatul lui Eugen Barbu, scene inedite cu Marin Preda, Titus Popovici si altii.
Din loc in loc, ca si pana acum, interesante pagini de jurnal de calatorie, in tari din Orientul indepartat si Europa occidentala, ale unuia dintre putinii oameni scoliti de la varful ierarhiei comuniste.
O noua ocazie de a afla cum se vedeau lucrurile si din interiorul ierarhiei de partid cu doar un deceniu inainte de falimentul doctrinei si al sistemului.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III
Cartea Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cronos autodevorandu-se. Artele in mecenatul etatist. Memorii III - Dumitru Popescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Traiesc din nou - Principesa Ileana Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Principesa Ileana
35,10 lei
Ultimul testament al lui Oscar Wilde - Ackroyd Peter Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Ackroyd Peter
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica